Taleplerimizi KPDK Toplantısı’nda Bakan Çelik’e İlettik

01.08.2015 20:31

Taleplerimizi KPDK Toplantısı’nda Bakan Çelik’e İlettik

Kamu Personeli Danışma Kurulu 2015 yılı ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı. Toplantıya genel yetkili sendika olarak Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç katıldı. Toplantıda, Basın Yayın ve iletişim Hizmet Kolunda çalışan kamu görevlilerinin talepleri Bakan Faruk Çelik’e iletildi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu 2015 Yılı ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç, Memur-Sen’e bağlı yetkili sendikaların başkanlarının yanı sıra diğer konfederasyon başkanları katıldı.  Başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yaptı.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan İnaltekin, “PTT’de 399 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye göre çalışan Kadro Karşılığı sözleşmeli personellerin yıl içerisinde kullandırılmayan izinlerinin bir sonraki yıla aktarılmadığından iptal olmaktadır. Aynı 657 sayılı Devlet Memurları kanununda olduğu gibi yıl İçerisinde kullandırılmayan izinlerin bir sonraki yıla aktarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde ki çalışanlara servis verilmediğini söyleyen İnaltekin, “Basın Yayın ve Enformasyon Genel müdürlüğünde çalışanlar için servis hizmeti konulması için Kurumun Maliye Bakanlığından 2 kez ödenek istemiş ancak bu güne kadar herhangi bir cevap verilmemiştir. 2013 Yılında yapılan Toplu Sözleşmede Bakanlıkların Merkez teşkilatlarına servis konulması hüküm altına alınmış olup, Bakanlıkların Merkez teşkilatlarının birçoğunda servis hizmeti verilirken servis hizmeti verilmeyen birkaç kurumdan biride Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüdür. Burada çalışan memurların sıkıntılarının giderilmesi için servis hizmeti verilmesi için Maliye Bakanlığının yetki vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

TRT Genel Müdürlüğü personelinin maaşlarının düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan İnaltekin, 399 sayılı KHK göre çalışanların vergi diliminin düşürülmesi, Büyükşehirlere görev yapan posta dağıtıcılarına toplu taşıma kartı verilmesi, mobil çalışanlara yemek yardımı, araç kullanan başdağıtıcılara ilave ücret verilmesi gibi konuları gündeme getirerek görüşülmesini sağladı.

Toplantıda gündeme gelen konular Yukarıda Fotoğraf Bölümündedir.

 

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR