Ramazan Ayında Büyüklerimiz Unutulmadı

22.05.2019 16:25

Ramazan Ayında Büyüklerimiz Unutulmadı

Seyranbağları Huzurevi Konferans Salonu’nda düzenlenen İftar programına; Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Ahmet Karagöz, Muzaffer Boskurt, Cüneyt Özban, Ankara 17 Nolu Şube Başkanı Evren Akpınar, RTÜK Başkan Yardımcıları, Daire Başkanları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, Birlik Haber-Sen RTÜK Üyeleri ve çok sayıda huzurevi sakini katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle ve dualarla başlayan programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ramazan’ın güzelliğinden, bereketinden, hayrından bahsetti ve davetlilerin 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını kutladı.

Mübarek Ramazan ayının güzelliğini huzurevi sakinleri ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Budak; “Ramazan aynın bolluğunu, bereketi bugün sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum. Başta bizler olmak üzere tüm insanlarımızın sizleri ve böyle yerlere daha fazla ziyaret etmesi gerektiği kanısındayım. Böyle güzel ortamlarda siz kıymetli büyüklerimizin mutlu ve sıhhatli bir şekilde yaşaması ve yine güzel insanların sizin hayatınızı kolaylaştırmak adına sizlere hizmet etmesi bizleri duygulandırdı ve onurlandı.” dedi.

Büyüklerimizin genç nesillere bilge ışı taşıdığını ifade eden Budak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben her birinizin gözlerinde bilgeliğin ve sükunetin gücünü görüyorum. Kadim bilgelikler gençlik pınarını arayıp duran insanlardan bahsederler; Sizler, onu bulanlardansınız. Her saatinize kocaman bir ömrün ışığını yükleyen bilgeliğinizle bizlere ve bizden sonra gelecek olan kuşaklara yol gösterici oluyorsunuz.

Huzurevi sakinlerine dileğini ileten Budak, gençlerimizin bilgi, beceri ve dualara ihityaçları olduğunu dile getirdi. Budak; “Bizim için ettiğiniz hiçbir dua ve iyi dilek, göklerde karşılıksız kalmıyor.Rahmet Peygamberinin dediği gibi; “Eğer siz yaşlılar olmasaydı, belalar üzerimize çağlayanlar gibi dökülürdü.”İşte Allah’ın size verdiği kıymet böylesine güzel, böylesine bizler tarafından özenilesi. Bizlerden hayır dualarınız eksik etmeyiniz. Sizlerle her fırsatta görüşebilmek ve tecrübelerinizden istifade etmek güzelliğinden bizleri mahrum bırakmayınız. Sizler bizim hocalarımız, yol göstericilerimiz, kıymetlilerimizsiniz. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.” dedi.

Programda açılı konuşması yapan RTÜK Üst Kurul Başkanı Ebubekir Şahin,

RTÜK’ten ve çalışmalarından bahsetti.

Kurum olarak yaşlılara yönelik yürütülen çalışmalarını ve projelerini açıkladı.  Yaşlılarımızın medya kullanma alışkanlıklarından konusunda araştırmalarının sürdüğünü ifade eden Şahin, konu üzerinde farklı alanlarda çalışmalarının sürdüğünün altını çizdi. Şahin: “Çok kıymetli bir yerde ve çok kıymetli kişilerle, anayasal bir kurum olan RTÜK‘ün yanımızda bir de sendika mensuplarıyla beraber burada olması bizleri mutlu eden bir durumdur. Bu imkanları sizlere ve bizlere sunan herkese teşekkür ediyorum.”

Programın sonunda Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Seyranbağları Huzurevi Müdiresi Nurhan Yelilyurt’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve çiçek takdim etti. Ömer Budak ve Ebubekir Şahin Huzurevi sakinlerine de çiçekler takdim ederek programı sonlandırdı.