Budak: “Memurdan Kesilen Yüzde 15'lik Vergiyi Kurum Karşılasın”

07.08.2015 15:26

Budak: “Memurdan Kesilen Yüzde 15'lik Vergiyi Kurum Karşılasın”

Birlik Haber-Sen tarafından toplu sözleşme sürecini değerlendirmek için basın kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Cüneyt Özban, Birlik Haber-Sen Ankara 17 No’lu Şube Başkanı Evren Akpınar ve Birlik Haber-Sen TRT 22 No’lu Şube Yönetimi’nden Fatih Avanos katıldı.

Programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, 3 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, haberleşme ve hizmet kolunda çalışanların beklentilerini ve isteklerini dile getirerek şunları söyledi: “Aynı işi yapan kamu çalışanları arasında ciddi maaş farklılıklarının bulunuyor. Biz Basın Yayın ve iletişim Hizmet Kolunda genel Yetkili Sendika olarak bu sorunun görüşmeler sırasında çözüme kavuşması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun içinde bu toplu sözleşme sürecinde bu ve bunun gibi konuların çözümü kavuşması için mücadele edeceğiz.”

Budak, kamu çalışanlarından kesilen yüzde 15'lik verginin ciddi bir mağduriyet oluşturduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Kamu çalışanlardan kesilen yüzde 15'lik vergi, kurum tarafından karşılanmalı. Posta dağıtıcılarına yıpranma hakkı verilmeli. Haberleşme ve hizmet kolundaki bazı kurumlarda taşeronlaşma hat safhaya ulaşmış ve bu sorunun biran önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. 2008 yılında uygulamasından vazgeçilen uzmanlaşmaya yeniden dönüş yapılmalıdır.''

Genel Başkan Budak, 11 Ağustos Salı günü hükümet üyeleri ile yapacakları görüşmeler sırasında haberleşme ve hizmet kolu çalışanlarının 70'e yakın sorununu gündeme getireceklerini belirterek, şunları söyledi:
“PTT’nin kabuğunu kırması, bugün en iyiler arasında yer almasının başlıca sebebi çalışanların özveri ile görev yapmasından kaynaklanmaktadır. PTT artan iş ve işlem hacmi ile orantılı olarak personel sayısını arttırmamış, bunun sonucunda da çalışanların büyük çoğunluğu yıllık izinlerini dahi kullanamaz hale gelmiş, iş ve işlem ayrıca Posta Hizmetleri Kanunu gereğince de gönderilerin zamanında teslim edilmemesi hacminin yoğunluğundan dolayı gerek posta dağıtıcıları, gerekse gişe memurları hata yapabilmekte, bu nedenle Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun vereceği cezalara maruz kalabileceklerdir.”


Budak, haberleşme ve hizmet kolu taleplerine ilişkin, “Koruyucu gıda yardımı, kahvaltı yardımı, PTT’de görev yapanlara toplu taşıma kartı verilmesi, araç kullananlara ilave ücret, resmi tatillerde çalışma ücreti, motosiklet kullananlara ilave ücret gibi hizmet kolumuzdaki birçok konuyu toplu sözleşme masasına taşıyacak ve kamu çalışanları yüzünü güldürmek için mücadele edeceğiz.”


“Bürokratlarla Anlaşmaya Vardık, Salı Günü Masaya Oturacağız”

Geçtiğimiz günlerde devam eden toplu sözleşme süreci kapsamında hizmet kolunda bulunan kurumların, Devlet Personel Başkanlığındaki ve Maliyedeki bürokratlarla görüşerek birçok konuda anlaşmaya vardıklarını belirten Budak, haftaya salı günü ise Kamu Personel Heyeti adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıyla masaya oturarak taleplerinin pazarlığını yapacaklarını söyledi.

Genel Başkan Ömer Budak’ın Basın Açıklaması Şöyle

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR