PTT GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVLARI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

16.04.2024 17:19

PTT GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVLARI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Kıymetli PTT çalışanları sevgili üyelerimiz,

17 Şubat 2024 tarihinde yapılan Görevde Yükselme ve 24 Şubat 2024 tarihinde yapılan Unvan Değişikliği sınav sürecini hepinizin de malumu olduğu üzere yakından takip etmekteyiz.

16.04.2024 yani bugün itibarıyla sınav sonuçlarının açıklanması hususunda gelinen son nokta ile ilgili olarak şunları ifade edebiliriz;
Sınavlardan sonra 2000’in üzerinde itiraz dilekçesi ile 40’ın üzerinde soruya itiraz edildiğini bilmekteyiz.

Bu itirazların değerlendirilmesi sınavı yapan üniversite komisyonunca yapılmakta olup, PTT’ye ÜNİVERSİTE TARAFINDAN SINAV SONUÇLARI İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR DEĞERLENDİRME SONUCU İLETİLMEMİŞTİR.  
PTT’nin üniversite ile yaptığı mutabakata göre sınavı yapan üniversitenin Nisan ayının 25’i ile 30’u arasında sınav sorularına ilişkin değerlendirmeyi PTT’ye teslim etmesi beklenmektedir.

Üniversite, sınav değerlendirme sonuçlarını PTT’ye bildirdikten sonra Mayıs ayının bir ve ikinci haftalarında ileride hukuki bir durum oluşmaması için, PTT sınav komisyonu iptal edilen ve edilmeyen soruları yeniden değerlendirip Mayıs ayının ikinci haftasından sonra sınav sonuçlarını açıklamayı planlamaktadır. 
Sonuçlar açıklandıktan sonra itiraz süreci PTT tarafından tamamlanarak Haziran ayının başında da tercih ve yerleştirme işlemlerinin yapılması planlanmaktadır.

Yukarıda belirtilen bilgilendirmeler süreç takibimiz sonucu PTT tarafından bizlere iletilmektedir. Bu konuda personelin ve sendikaların tek muhatabı PTT olduğundan başka kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar edilmemesi sürecin daha sağlıklı takip edilmesini sağlayacaktır.

Birlik Haber-Sen, sınavın başından itibaren süreci en doğru ve sağlıklı biçimde takip etmiş olup, sınav sonuçlarının açıklanmasının geciktiğinin farkındadır. Bundan sonra da sizlere en doğru ve güvenilir bilgiyi sağlamaya devam edecektir.

Birlik Haber-Sen olarak bizler daha hızlı hareket edilmesi ve değerlendirmelerin bir an önce sonuca ulaşması için gerekli işlemleri yakinen takip etmekteyiz.

Bununla beraber ileride hukuki bir durum oluşmaması ve hak sahibi herhangi bir çalışanın hak kaybına uğramaması için bütün detaylara dikkat etmekle beraber PTT’nin bu yönde attığı adımları da sağlıklı bulmaktayız.
Dün olduğu gibi bugün de sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi ister,
Saygılar sunarız.