Memur-Sen 36. İl Temsilcileri Toplantısı Gerçekleştirildi

16.05.2022 12:16

Memur-Sen 36. İl Temsilcileri Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıda toplu sözleşmenin sınırlarını belirleyen 4688 sayılı yasanın artık ihtiyaçları karşılamadığına ve değişmesi gerektiğine değinen Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Merkezi’nde “4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi” gerçekleştirdiklerini belirtti. Yalçın, “Gerçekleştirdiğimiz kongre ile kamu görevlilerinin birçok sendikal hakkını tescil etmesi bakımından önemli bir adım olan ancak gelinen noktada sayısı milyonları aşan kamu görevlileri kitlesinin beklentilerini karşılamada yetersiz kalan 4688 sayılı Kanun ve toplu sözleşme düzenini tartıştık. İnanıyorum ki örgütlü gücümüzle bu sorunun da üstesinden gelip kamu görevlilerinin masada daha adil biçimde temsil edilebilmesi adına büyük bir kazanım daha elde edeceğiz. Mevcut yasa; gerek masadaki dağılım gerek süre gerekse hakemin yapısı ile bizler için dezavantaj oluşturuyor. Bu dezavantajı yapacağımız çalışmalar ve gerçekleştireceğimiz projelerle kamu görevlileri adına bir avantaja dönüştürebileceğimizi düşünüyorum. Memur-Sen’in örgütlü gücü kamu görevlilerinin kazanımlarını artırmak adına masada da sahada da çalışmalarını sürdürecek” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yalçın, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine de değindi. Kamu görevlilerine verilen enflasyon farkının eriyen maaşlara çare olmadığına vurgu yapan Yalçın, “TÜİK tarafından Mart ayı enflasyon oranı yüzde 5,46 olarak açıklandı. Yıllık enflasyona baktığımızda yüzde 61,14, Mart ayı itibarıyla enflasyon farkına bakıldığında ise yüzde 14,23 gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Toplu sözleşme ile karara bağlanan enflasyon farkı düzenlemesi bile kayıpların giderilmesine engel olamıyor. Enflasyonun durdurularak alım gücünün yükseltilmesi adına bir çalışma yapılmasını bekliyoruz. Kamu görevlileri başta olmak üzere tüm sabit gelirlilerin ekonomik dalgalanmadan korunması adına çeşitli adımların atılması gerekiyor” diye konuştu.

Toplantıda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın konuşmasından önce ek gösterge sistematiğine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Ek gösterge çalışmalarına ilişkin fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda ayrıca il temsilcileri sahanın talep ve beklentilerini ifade ettiler.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR