İstanbul 2 Nolu Şube Üyeleri İftarda Buluştu

29.05.2019 14:30

İstanbul 2 Nolu Şube Üyeleri İftarda Buluştu

Birlik Haber-Sen Boskurt İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube İstanbul Sirkeci PTT Başmüdürlüğü’nde iftar programı düzenledi. Programa Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Cengiz Bekar ve Muzaffer Boskurt, İstanbul Başmüdür Yardımcıları  Beytullah Baybunar, Hasan Hüseyin Kaya, Zuhal Ayçiçek, Şenol Bulut ve İbrahim Barutçu, İstanbul 15 Nolu Şube Başkanı Cengiz Şişman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Üce ve Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda Birlik Haber-Sen üyesi ve aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle ve dualarla başlayan programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ramazan’ın güzelliğinden, bereketinden, hayrından bahsetti ve davetlilerin 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını kutladı. Ramazan ayının Müslüman alemi için önemine değinen Budak; “Ramazan, iftar, sahur ve imsaktan ibaret değildir. Ramazan, bereket, dayanışma ve infaktır.” diyerek bu mübarek ayın önemini aktardı.

Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen hakkında bilgiler veren Budak, sendika ve sendikacılık üzere açıklamalarda bulundu. Emeğin her zaman paylaşmayı esas alan insani bir eylem olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Budak,  sendikanın ve sendikacılığın özünün paylaşmak olduğunu ifade etti. Sendikacılığın anlamını maddeler halinde tanımlayan Ömer Budak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sendikacılık için, birçok tanım yapabiliriz. Birçok kavramı sendikacılık üzerinden tanımlayabilir, hayatın içinde konumlandırabiliriz. Fakat her halde en önemlisi, gereklisi ve gerçekçisi; emeğe değer katma, alın terinin hakkını alma, bütün bunları ortak kararla, ortak mücadele ile birlikte başarmak olarak tanımlamak olur.”

“İstanbul Sallanırsa Türkiye Sarsılır”

Yakın zamanda yapılacak olan İstanbul seçimleri konusunda düşüncelerini aktaran Budak, İstanbul’un önemine değindi. İstanbul’un Türkiye için önemini belirten Ömer Budak, İstanbul’un Türkiye’nin üretim merkezi, finans merkezi, fikir merkezi olduğunu altını çizdi. Aynı şekilde Türkiye bölge için önemini aktaran Budak, Türkiye’nin bölge için adalet merkezi, merhamet merkezi, denge merkezi diyerek tanımladı. Genel Başkan Budak, İstanbul ‘un Türkiye ve bölge için anlamını şu şekilde açıkladı: “İstanbul sallanırsa Türkiye sarsılır. Türkiye sarsılırsa bölgede ve yerkürede dengeler tarumar olur.”

Ağustos ayında gerçekleşecek olan 5. dönem toplu sözleşme konusuna değinen Genel Başkan Budak, Toplu sözleşme masasına Memur-Sen olarak bütün hizmet kollarında yetkili ve genel toplu sözleşmenin yetkili konfederasyonu olarak ve nihayetinde kamu görevlileri sendikalarına heyet başkanı olarak oturma hakkının bu yıl da devam ettiğini ifade etti. Budak: “15 Mayıs itibariyle gerçekleşen üye sayısı tespitleri bir daha teyit etmiştir ki, Türkiye’de kamu görevlileri sendikacılığının emsalsizi ve rakipsizi Memur-Sen ve bağlı sendikalardır. 1 milyonu aşan, üyesine daha fazla kazandırmak için uğraşan, bütün ülkeyi ve yerküreyi sendikal birikimiyle buluşturan Memur-Sen, 5. Dönem toplu sözleşmeye de tabandan tavana, talebi teklife, beklentiyi kazanıma dönüştüren sendikacılık anlayışıyla hazırlanıyor.” dedi.

Mübarek Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini dileyen Genel Başkan Budak, tüm misafirlerin yaklaşmakta olan mübarek Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Programda açılış konuşması yapan İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Üce, misafirlerin mübarek Ramazan ayını kutladı ve iştirakleri için herkese teşekkür etti. Birlik Haber-Sen’in tüm Türkiye’de büyük bir aile olduğu vurgusunu yapan Üce, bu ailenin parçası olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Sakarya Ziyaret Edildi

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Boskurt, İstanbul’da gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından Sakarya ilinizi ziyaret ederek İl Başkanı Arif Alpaslan ile bir araya geldiler.

Genel Başkan Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Boskurt, İstanbul’da gerçekleştirilen iftar programının ardından Sakarya ilinizi ziyaret ederek İl Başkanı Arif Alpaslan ve Başkan Yardımcısı Vesile Topuz ile bir araya geldiler.

Sendikal çalışmalar hakkında bilgiler alan Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, sendikal konular üzerine istişarelerde bulundu.