Birlik Haber-Sen’den Başdağıtıcılar Eğitim Seminerine Ziyaret

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen’den Başdağıtıcılar Eğitim Seminerine Ziyaret

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Ahmet Karagöz ve Ankara 17 No’lu Şube Başkanı Evren Akpınar, Başdağıtıcıların katıldığı eğitim seminerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Ahmet Karagöz ve Ankara 17 No’lu Şube Başkanı Evren Akpınar, Ankara PTT A.Ş. Eğitim Merkezini ve Çankaya Dağıtım Toplama Merkezlerinde eğitim seminerine katılan ülke genelinden gelen Başdağıtıcıları ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Genel Yetkili Sendika olarak Birlik Haber-Sen’in çalışmaları ve PTT A.Ş. ile yapılan son Kurum İdari Kurulu Toplantısında görüşülen maddeler hakkında Başdağıtıcılara bilgi veren Burgaç, Karagöz ve Akpınar, Başdağıtıcılık unvanının değiştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek şunları söylediler:

“2015 yılı 1. Dönem KİK Toplantısında Başdağıtıcılarına kadrolarının Dağıtım Şefi Kadrosuna aktarılması istedik. PTT A.Ş. yetkilileri de bu talebimize sıcak baktılar. Toplantıda ayrıca Başdağıtıcıların şef  kadrosunun bütün mali ve sosyal haklarıyla birlikte temel ücret, ek ödemeler gibi konular için Devlet Personel Başkanlığına talepte bulunmasını istedik ve buda olumlu olarak karşılandı. Kurum yetkililerine ayrıca şu açıklamayı da yaptık.  Aynı işi yapan ancak farklı kadrolarda bulunanların birleştirilmesi sağlanacağı gibi 300 yakın dağıtım birimlerinde bulunan şef kadrolarından PTT Bank ve diğer birimlerde çalıştırılacağından kurumun 300 personelden tasarruf sağlamış olacaktır.”

 

Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Ahmet Karagöz ve Ankara 17 No’lu Şube Başkanı Evren Akpınar,  Başdağıtıcıların görev tanımının arasında gerektiğinde dağıtım hizmeti yapar ibaresi olması sebebiyle dağıtıcı kadrosundaki personelin almış olduğu tayın bedeli (yemek ücreti) ve araç kullanım ücreti olan 50 TL’nin araç kullanan başdağıtıcı personele de ödenmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR