Mersin Birlik Haber-Sen Üyeleri İftarda Buluştu

01.08.2015 20:31

Mersin Birlik Haber-Sen Üyeleri İftarda Buluştu

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftarda üyeler bir araya geldi.

Birlik Haber-Sen Mersin İl Başkanı Musa Özmen ve Yönetim Kurulu Üyelerinin düzenlediği iftar programına Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, Birlik Haber-Sen Adana 7 No’lu Şube Başkanı Hasan Toka,  Birlik Haber-Sen Adana 7 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Birlik Haber-Sen Osmaniye İl Başkanı Celal Erdoğan, Birlik Haber-Sen Hatay İl Başkanı ve Hatay Başmüdür Vekili İsmail Cesur, Birlik Haber-Sen Mersin TRT İl Başkanı Mehmet Karagöz, Mersin PTT A.Ş. Cemal Saraç, Memur-Sen Mersin İl Temsilcisi, Memur-Sen’e bağlı sendikaların il başkanları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda Birlik Haber-Sen üyesi katıldı.

İftarın sonunda Doğu Türkistan, Filistin, Suriye, ve dünyanın çeşitli yerlerinde acı çeken Müslümanlar için dua talep eden Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, yaptığı konuşmada İslam topraklarında yaşanan savaşların bir an önce bitmesi temennisinde bulunarak şanları kaydetti: “İslam coğrafyasında yaşanan zulümler ve acıları rabbim inşallah dindirir. Dökülen kanlar biran önce durması gerekiyor. Siyonist İsrail Filistin’de, komünist Çin ise Doğu Türkistan’da soykırım yapıyor. Dünya ise bu soykırıma sessiz kalıyor. Bütün dünya ve Müslümanlar birleşerek dökülen kanın ve gözyaşının biran önce durması için çaba sarf etmesi gerekiyor.”  

Programın açılış konuşmasını yapan Birlik Haber-Sen Mersin İl Başkanı Musa Özmen, misafirlerine, katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Doğu Türkistan’daki zulümlerin bir an önce bitmesi için dua istedi. Ramazanın başının rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olduğuna dikkat çeken Özmen, bu ramazanın bütün Müslümanlara kurtuluş olması temennisinde bulundu.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar programında yemekler yenildikten sonra çaylar içilerek sohbet edildi.