Birlik Haber-Sen Teşkilat Çalışmalarına Erzurum ve Kars’ta Devam Etti

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen Teşkilat Çalışmalarına Erzurum ve Kars’ta Devam Etti

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak ve Mevlüt Burgaç ile birlikte teşkilat çalışmalarına Erzurum ve Kars’ta devam etti.

Teşkilat çalışmaları kapsamında Türkiye geneli bütün illeri gezmeyi hedefleyen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin ve Genel Merkez yönetim üyeleri son olarak teşkilat çalışması için Erzurum ve Kars’a gittiler.

Çalışmalarına ilk olarak Erzurum merkezde başlayan Genel Başkan İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Budak ve Burgaç, Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman’ı ziyaret ettiler. Daha sonra Erzurum PTT Başmüdürlüğünü ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldiler. Çalışanlarla bir süre sohbet edip sıkıntıları dinleyen İnaltekin, Budak ve Burgaç, PTT Erzurum Başmüdürü Faruk Fakirullahoğlu'nu da makamında ziyaret ettiler.

Bir süre Fakirullahoğlu ile görüşen Genel Başkan İnaltekin ve genel başkan yardımcıları daha sonra TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışanlarla sohbet ettiler. Yaşanan aksaklıkları ve sıkıntıları dinleyerek not alan Genel Başkan Gürbüz İnaltekin ve beraberindekiler, Birlik Haber-Sen’in çalışmalarına anlatarak sendika olarak faaliyetlerini ve neden sendikalı olunması gerektiği konusunda bilgi verdiler.

Genel Başkan İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Budak ve Burgaç, Erzurum merkezde yaptıkları çalışmaların ardından Erzurum’un ilçelerine de giderek buradaki PTT A.Ş. çalışanlarıyla bir araya geldiler. Sendikanın ve sendikalı olmanın önemini ve 2014 -2015 Toplu Sözleşmesinde Birlik Haber-Sen alarak kazanımlarını da anlatan İnaltekin ve beraberindekiler daha sonra Kars’a geçerek çalışmalarına burada devam ettiler.

Sarıkamış Şehitliği’ni ziyaret eden Genel Başkan Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç, duygulandıklarını ve gözyaşlarına engel olamadıklarını belirterek, “Bu ülke kolay kazanılmamış. Bu toprakların her karışında şehit kanı var. Millet olarak atalarımızın zor şartlarda bizlere emanet ettikleri bu toprakların bölünmez bütünlüğünü karamamız gerekir. Her türlü zorluklara katlanarak bu toprakları emanet edenlerin emanetine hakkıyla sahip çıkıp huzur içinde yaşayıp bu emaneti gelecek nesillere ulaştırmamız lazım” değerlendirmesinde bulundular.

Erzurum ve Kars ziyaretini gazetecilere değerlendiren Genel Başkan Gürbüz İnaltekin, "Teşkilat çalışmalarındaki amacımız genel yetkili sendika olarak hizmet kolumuzdaki aksaklıkları ve sıkıntıları ilk ağızdan PTT Genel Müdürlüğe taşıyıp çözüm üretmek istiyoruz. Ayrıca teşkilatımızı daha canlı tutabilmek ve çalışmalarımızı yerinde anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR