Mali Sorumluluk Tazminatlarından Oluşan Mağduriyeti Sona Erdiriyoruz

04.02.2021 17:25

Mali Sorumluluk Tazminatlarından Oluşan Mağduriyeti Sona Erdiriyoruz

Birlik Haber-Sen olarak yayımlanan “Mali Sorumluluklar ve Kasa İşlemleri Prosedürü” isimli yazının yayımlandığı andan itibaren gerekli görüşmeler ve çalışmalar yapılmıştır. Fakat görüşmeler neticesiz kalmış ve hizmet kolu çalışanlarımız adına bir mağduriyet oluşmuştur. Yazının Ek-1 bölümünün dışında kalan çalışanlar görev alanlarında yaptığı iş ve işlemlere rağmen haklarından mahrum bırakılmışlardır. Birlik Haber-Sen ise hizmet kolu çalışanlarının ve üyelerinin menfaatleri doğrultusunda konuyu adli mercilere taşımak zorunda kalmış; Danıştay 12. Dairesinde görülen dava sonucunda PTT A.Ş. çalışanları adına sevindirici haber gelmiştir.

Karar sonucunda 23.07.2019 tarihli “Mali Sorumluluklar ve Kasa İşlemleri Prosedürü” isimli genel yazının ekinde yer alan Ek-1 maddesi şu an için yürürlüğü durdurulmuştur. Haklarından mahrum kalan PTT A.Ş. çalışanları karar sonucunda kaybettikleri haklarına kavuşacaklardır. Bunun yanı sıra yazının yayımlandığı günden itibaren ücret ödemelerinde konuyla ilgili kesinti yaşayan çalışanların ücretleri de geçmişe yönelik olarak hesaplanarak ödemesinin yapılması gerekmektedir. Bu kararla birlikte 23.07.2019 tarihinden önce Mali Sorumluluk Tazminatı alanlar geçmişe dönük olarak bu haklarından yeniden yararlanmaya başlayacaklardır.

Bizler Birlik Haber-Sen olarak sonuca ulaştırdığımız bu dava ile bir kez daha üyelerimizin ve tüm çalışanların fayda ve menfaatleri doğrultusunda durduğumuzu göstermiş bulunuyoruz. Emek ve alınteri döken üyelerimiz için sahada sadece çamur atanlar yerine, birliğimizden aldığımız güçle mücadelemize devam ediyoruz.