9 Ekim Dünya Posta Günü Kutlu Olsun

09.10.2020 09:50

9 Ekim Dünya Posta Günü Kutlu Olsun

İnsanlık tarihinde dumanla başlayan haberleşme zamanla değişim ve gelişim göstererek yerini güvercinlere, ulaklara, postacılara günümüzde ise e-postalara bırakmıştır. Posta; insanlığın göçebe yaşayıştan yerleşik topluma geçmesinde olduğu kadar medeniyetlerin gelişmesinde de önemli bir rol oynamıştır. Aynı zamanda milletlerin var olmalarını, iç ve dış tehditlere karşı savunma mekanizmalarını geliştirmelerini sağlayan en önemli hizmet alanlarından biridir.

İnsanlığın ihtiyaçlarının başında gelen haberleşme ağının sistematik hale getirilmesi ülkemizde posta teşkilatının kurulması, Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak Osmanlı Devletinin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur. İlk Postahane ise İstanbul'da Yeni Camii avlusunda Postahane-i Amire adı ile kurulmuştur. 179 yılı geride bırakan PTT Genel Müdürlüğü, tecrübesinden kaynaklanan güvenle, teknoloji ve bilgi çağının değişen ve gelişen şartları içerisinde kendini yenilemeyi başarmış, hizmet üretiminde müşteri odaklı yeni bir vizyonla modernizasyon hamlesini başarıyla bitirmiştir. Hayata geçirdiği PTTBank, PTTKargo, HGS, e-telgraf, internet bankacılığı gibi birçok proje ile halkımıza en güzel şekilde hizmet sunmayı başarmıştır.

Çağın gerektirdiği değişim ve gelişim hamlesini gerçekleştirebilen, halkımıza madden ve manen en yakın kurumlarımızdan biri olan PTT A.Ş. her zaman, her yerde halkımızın hizmetinde olmuştur. Hayatımızın her alanında böylesine derin bir şekilde yer alan PTT’nin ve tüm dünya postacılarının Dünya Posta Gününü kutlu olsun.