Kuruluşumuzun 26. Yılını Çoşkuyla Kutladık

26.02.2018 12:48

Kuruluşumuzun 26. Yılını Çoşkuyla Kutladık

Sendikamızın kuruluşunun 26. yılını Ankara’da düzenlediğimiz programda, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimizin, Şube, İl Başkanlarımızın ve Kadın Komisyonu Başkanımızın katılımlarıyla kutladık. Programımızdan birlik ve beraberlik mesajı çıktı.

Ankara’da bir otelde düzenlediğimiz toplantıda; sendikamızın 26. Ylı kutlandı. Programda Sendikamıza hizmet etmiş Genel Başkanlarımız, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve vefat eden bütün teşkilat mensuplarımız vefayla anıldı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Ömer Budak,”20 Şubat 1992 tarihinde, emek mücadelesinde yerli bir duruş, millî bir düşünce ve milletin değerleriyle bezenmiş bir anlayışla yola çıkan; konuşmanın zor zamanlarında söz söyleyen, yokluğu samimiyetle yenen, azlığı dirayetle çokluğa çeviren, idealleri söz konusu olduğunda yorulmadan yürüyen şair, mütefekkir ve hareket adamı Mehmet Akif İnan’ın başlattığı, onun açtığı çığırda cefayla yol alan kahramanların büyüttüğü emek ve özgürlük mücadelemiz 26. yılına girmiştir” dedi.

Budak, İnsan hakları açısından sorunlu, ekonomik darboğazın yaşandığı, siyasi krizlerin gündelik hayatın bir parçası hâline geldiği, yasaklarla, faili meçhullerle anılan ülkemizin en karanlık ve kayıp yılları olan bir döneminde Akif İnan’ın şahsında örgütlü bir hamle ve hareket gücüne dönüşen Birlik Haber-Sen’in inançlı, idealist öncüleri, akıl ve alın terini birbirinden ayırmayarak haksızlıklara karşı sesini yükseltmeyi temel ilke edinmiştir. Bu toprakların değerini yerli, millî bir duruş ve tavırla geleceğe taşımayı varoluş amacı edinen Birlik Haber-Sen, Basın Yayın ve İletişim Hizmet kolu çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını insan hak ve özgürlükleri mücadelesinden ayrı düşünmeyen bir dayanışma modeli ortaya koymuş; emek ve özgürlük mücadelesi alanına, medeniyet değerlerimize duyarlı bir dil ve tavırla girerek sendikacılığa yeni bir soluk getirmiştir” diye konuştu.

“Bu girişimin ve açılımın kabul görmesi, örgütlenip yol alması hiç kolay olmamıştır” diyen Genel Başkanımız Ömer Budak, “O zamana kadar bu alanda gösterilen faaliyetlerin insanımızın zihninde olumsuz hatıra, imaj ve algılarla yer almasının yanında ilk yıllarda yaşanan ekonomik zorluklar, kamu sendikacılığının yasal zemininin bulunmaması ve daha emekleme aşamasındayken ülkenin üzerine kâbus gibi çöken 28 Şubat postmodern darbesi, Birlik Haber-Sen’in başlangıç sürecinde son derece zorlayıcı olumsuz etkiler olmuştur. Ancak insanımızın aklına, inancına, iradesine dayanan, Türkiye’nin engellenemez dinamizmine güvenen Birlik Heber-Sen, bütün engel ve engellemeleri aşarak haksızlığa karşı hakkın, baskı ve zulümlere karşı özgürlük ve adaletin yanında sürdürdüğü asil mücadelesinde, istikametinden hiç sapmadan 26. yılına girmenin onurunu yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

Bu zorlu süreçte milletle bütünleşerek büyüdükçe büyüdüklerini belirten Genel Başkanımız Ömer Budak, şunları söyledi: “Önümüze konulan engelleri, mücadele azmi, kardeşlik hukuku ve emek dayanışmasıyla güç birliği içinde aştık. Üyemiz, ülkemiz ve milletimizle birlikte var olmak, ülkemizin çıkarlarını en üst seviyede tutmak, milletimizin iradesinin ikamesi için mücadele vermek, eğitim çalışanlarının hak ettiği değeri bulması, alın terinin karşılığını tam olarak alması hep temel düsturumuz olmuştur, olmaya da devam edecektir.”

Budak, “28 Şubat postmodern darbesinden edindiğimiz tecrübeyle bedellerin bize öğrettiği iradesine sahip çıkma cesaretiyle 15 Temmuz’un karanlık ve kanlı gecesinde, darbe görünümlü işgale 81 ilde tüm varlığımızı ortaya koyarak karşı çıktık. Emeğin bir daha gasbedilmemesi, alın terinin pazarlığının namluların gölgesinde yapılmaması, çalışma hayatının hepten hiç edilmemesi, ‘bağımsızlığımız varsa ülkemiz, ülkemiz varsa emeğimizin değeri vardır’ anlayışıyla istiklal ve istikbalimiz için hiç tereddüt etmeden meydanlara çıkıp tankların, silahların karşısına dikilerek emeğimize, özgürlüğümüze ve geleceğimize sahip çıktık. Örgütlü olmanın, organize olmanın en büyük direncimiz ve kazancımız olduğunu bir kez daha tescil ettik, bugünlerden yarınlara miras bıraktık” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanımız Ömer Budak, “26. kuruluş yılımızda, başta merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimizi, Genel Başkan Yardımcımız (2011-2015) Salih Yıldırgan’ ı ahirete irtihal eden bütün yöneticilerimize ve üyelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu inançlı, cesur öncülerimizden bayrağı devralarak bugünlere ulaştıran genel başkanlarımız Hüsamettin Şanal, Ali Erdoğan, Şinasi Gülcüoğlu ve Gürbüz İnaltekin’e, sendikamızın her kademesinde görev yapmış başkan, temsilci ve üyelerimize; emek, ömür ve gönül veren herkese teşekkür eder; verilen bu emeklerin kurtuluşumuza vesile olmasını temenni olmasını yüce mevladan niyaz ederim.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Kadınlar Komisyonu Başkanlığına atanan Fatma Safiye Yelken’i tanıdan Genel Başkanımız Ömer Budak, Birlik Haber-Sen olarak bundan sonra Kadınların Sendikamızda temsilinin ve etkinliğinin artırmak istediklerini belirtti.

Selamlama konuşması yapan Kadınlar Komisyonu Başkanı Fatma Safiye Yelken ise göreve atanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek; Kadın Komisyonunun kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.