KİT’lerde Yaşanan Bir Mağduriyet Daha Gideriliyor

21.02.2017 17:40

KİT’lerde Yaşanan Bir Mağduriyet Daha Gideriliyor

Memur-Sen Konfederasyonu’nun Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında defaten gündeme getirdiği, farklı platformlar aracılığıyla fiili ve fikri takibini gerçekleştirdiği “KİT’lerdeki sözleşmeli personelin yıllık izinlerinin ertesi yıla devri” konusu AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na taşındı.

Memur-Sen'in çalışmaları sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na iletilen önergede şu ifadeler yer aldı:

MADDE- 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 21.maddesinin 2.fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
“Yıllık izinler, teşebbüs ve bağlı ortaklığı, uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre, kısım kısım kullanılabilir. Bir sözleşme döneminde kullanılmayan izinler, müteakip sözleşme döneminde kullanılabilir. Cari sözleşme dönemiyle bir önceki sözleşme dönemi hariç, önceki sözleşme dönemlerine ait, kullanılmayan izin hakları düşer.”

3.Dönem Toplu Sözleşmesi’ndeki İlgili Madde:

KİT’lerde sözleşmeli personel yıllık izinleri
Madde 41- (1) KİT’lerde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen personelin kullanamadıkları yıllık izinlerinin ertesi yıla devri konusunda çalışma yapılacaktır.