Yalçın: Memur-Sen Hak Mücadelesini Erdemli Bir Şekilde Yapmak Demektir

01.04.2017 17:58

Yalçın: Memur-Sen Hak Mücadelesini Erdemli Bir Şekilde Yapmak Demektir

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Birlik Haber-Sen’in Ankara’da düzenlediği 5. Büyük Türkiye Buluşmasına katıldı. Programa Yalçın’ın yanı sıra Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ve Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcıları da katıldı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen iletişim ve haberleşme çalışanları ile bir araya gelen Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in Türkiye’de saygın bir yeri olduğuna işaret etti.

Yalçın, “Memur-Sen demek bu ülkede hak mücadelesini erdemli bir şekilde yapmak demektir. Memur-Sen demek sendikal zemine hareket katmak demek. Memur-Sen demek sadece sesi yükseltmek değil aynı zamanda sözü yükseltmektir. Onun için bizim dile getirdiklerimiz asla hamaset değildir. Gerçekliği ve geçerliliği vardır, onun için toplumda karşılık bulur” dedi.

Dünyadaki sendikal hareketlerin durumuna değinen Yalçın, “Dünyada sendikal hareketlerin aşağı indiği, sendikaların üyeleri için günü kurtarma operasyonları ile ayakta durduğu, mevcudu koruma üzerine yürüyen bir dönemde Memur-Sen, temel hak ve özgürlükleri de içine alan düzenlemeler dahil 213 kazanım ile masadan kalktı” diye konuştu.

Memur-Sen’in milletin değerlerine sahip çıktığını belirten Yalçın, “Bu ülkede yol açan yol alan ve yeni rotasını bulması için ter döken bir teşkilatız. Ne zaman Türkiye aleyhine bir kirli dalga yükseldiyse o dalgayı kırmak için Memur-Sen inisiyatif almıştır. Ne zaman ülkede bir tıkanma varsa, ülkeye nefes aldırmak için elini taşın altına koymuştur. Onun için Memur-Sen’in ulaşmış olduğu üye sayısı bizim kabul olmuş dualarımızın eseridir” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen’in Memur-Sen için önemine de değinen Yalçın, “Birlik Haber-Sen 25 yıllık bir maziyi geride bırakan, çeyrek asırlık bir geçmişi olan teşkilatların başında geliyor. Köklü bir teşkilat… Zorlu süreçlerden zor badirelerden geçti. Ama yılmadı. Azimle gayretle 16 bin sayısına ulaştı ve bugün 20 bin üyeyi hedeflemektedir ve üyeleri açısından kazancın merkezi konumundadır” ifadelerini kullandı.

 

Korku Ekip Kendi Zalim Planlarını Biçmelerine İzin Vermeyeceğiz

Memur-Sen’in 15 Temmuz gecesindeki rolünü hatırlatan Yalçın, “15 Temmuz’da vesayetçilere, milleti kendi egemenliği altına almak isteyenlere, bu topraklarda söz sahibinin bir tek kendisinin olduğunu inananlara, millete umut etme fırsatı vermeyenlere verdiğimiz cevabı 16 Nisan’da daha güçlü şekilde tekrar vereceğiz. ‘Sizlere boyun eğmeyeceğiz. İrademize ve düşüncelerimize ipotek koymanıza asla izin vermeyeceğiz’ diyeceğiz. Ve onlar, hayalleri bu milletin umutlarını yok etmek olan darbeciler, bir daha bizim karşımıza çıkmaya cesaret edemeyecekler. 16 Nisan’da vereceğimiz 1 milyon evet’le cesaretlerini kıracağız” dedi.

Yalçın, İstiklal şairi merhum Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” duasını hatırlatarak “On yıllardır bu dua bizleri koruyor. 15 Temmuz’da yeni bir istiklal marşı yazmak zorunda kalacağımız bir gün yaşadık. Necip milletimizin feraseti ve dirayeti ile bu vandallığın üstesinden geldik. Akif’in duası yine bizlerle beraber… Yeni bir İstiklal Marşı yazmak zorunda kalacağımız o günleri şimdiden engellemek için istiklal mührümüzü vuracağız; Evet diyeceğiz” diye konuştu.

Memur-Sen’in her zaman milletin ve milli iradenin yanında olduğunu vurgulayan Yalçın, “Biz namlusunu halka çeviren tanklara selam durmadık. Halkın yanında zalimin karşısında durduk. Sandık başına gittiğimizde de halkın refahı için, bir daha asla halka namlu doğrultulmasın diye evet diyeceğiz. Bu milletin iradesi defalarca sekteye uğratıldı. Bir sağdan bir soldan astılar. Üstümüze uçaklarla bombalar yağdırdılar. Kurtuluş Savaşı sırasında bile el sürülmeyen meclisimize canice saldırdılar. Bu caniliğe bir daha asla izin vermeyeceğiz. Bir daha asla korku ekip kendi basit ve zalimce umutlarını biçemeyecekler. Biz buna durun diyeceğiz” dedi.