TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİN 2. OTURUMU GERÇEKLEŞTİ

13.08.2015 10:05

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİN 2. OTURUMU GERÇEKLEŞTİ

Kamu görevlilerinin 2016 ve 2017 yılları mali, sosyal ve özlük haklarının belirleneceği 3’üncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinin 2. oturumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç ve Cengiz Bekar, Memur-Sen’e bağlı yetkili sendikaların başkanlarının yanı sıra diğer konfederasyon başkanları katıldı. Başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yaptığı Kamu İşveren Kurulu’nda ise ilgili kurum yöneticileri ve bürokratlar bulundu.

Toplantıda, hizmet kollarındaki yetkili sendikaların Temsilcileri, geçtiğimiz hafta yapılan toplu sözleşme komisyon çalışmalarında hazırlanan raporları, Bakan Çelik’e sundu.

11 hizmet kolunda yetkili sendikalardan, Birlik Haber-Sen, Enerji Bir-Sen, Diyanet-Sen, Kültür Memur-Sen, Bem Bir-Sen, Ulaştırma Memur-Sen ve Bayındır Memur-Sen komisyon raporunu kamu işveren heyetine iletti.

Basın Yayın ve İletişim hizmet kolunda çalışan kamu görevlerini ilgilendiren hizmet kolu toplu sözleşme komisyon raporunu, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Kamu İşveren Heyeti’ne sundu.