PTT A.Ş.’ DE MERAK EDİLENLER

01.08.2015 20:31

PTT A.Ş.’ DE MERAK EDİLENLER

Değerli PTT çalışanları son zamanlarda sendikamıza çeşitli kanallardan gelen sorular doğrultusunda merak edilen bazı konular hakkında açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Soru 1 : Ben dağıtıcıyım 2013 yılı Haziran ayında tayinim çıktı fakat memur görevde yükselme sınavına gireceğim için çalıştığım yerden ilişiğim kesilmedi. Daha sonra sınava girerek memur görevde yükselme sınavını kazandım. Acaba sınavı kazandıktan sonrada, daha önce tayinimin çıktığı yere gidebilecek miyim?

Cevap 1 : Evet daha önce tayininizin çıktığı ile gidebileceksiniz. PTT Genel Müdürlüğünün kısa bir süre içerisinde bu konu ile ilgili olarak görev yaptığınız Başmüdürlüklere bir tebliği göndermesini bekliyoruz.

Soru 2 : Ben memur görevde yükselme sınavına girdim ve sınavı kazandım. Acaba ne zaman memur olarak iş başı yapabileceğim.

Cevap 2 : PTT Genel Müdürlüğü Şubat ayında kuruma dağıtıcı personel alımı yapmayı planlamaktadır. Bu personelin kuruma başlamasından sonra sizlerin ilişiği kesilerek memuriyete başlamanız planlanmaktadır.

Soru 3 : Dağıtıcı Memur Görevde Yükselme sınavını kazandım acaba görev yaptığım ilde mi yoksa bir başka ilde mi memuriyete başlatılacağım?

Cevap 3 : PTT Genel Müdürlüğü’ ne bağlı tüm Başmüdürlüklerde atama yapılması için tüm memur normları uygun bulunmaktadır. Bu nedenle sınavı kazanan tüm arkadaşlarımız görev yaptıkları illerde değerlendirilecektir. İl içerisinde ise görev yapmak istedikleri merkezlere göre kendilerine tercih hakkı tanınacak ve tercihler almış oldukları puana göre sıralanacaktır.

Soru 4 ; PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde Şef ve Müdürlük sınavı açılacak mı? Eğer bu sınav açılacaksa ne zaman açılacak? Sınav bir önceki sınav gibi tüm birimler için mi açılacak? Sınava girmek için aranacak kriterler ne olacak? Bu sınava girip kazandıktan sonra İdari Hizmet Sözleşmesini imzalamak zorunda mıyım?

Cevap 4 : PTT Genel Müdürlüğü bir sınav açmayı planlamakta olup bu sınav ile ilgili çalışmalarını yürütmektedir. Çalışmalar bittikten sonra en kısa süre içerisinde sınav açılacaktır.Sınav Dağıtım Müdürlükleri ve PTT Bank Merkez Müdürlüklerinde ( 1.2. ve 3. Sınıf merkez Müdürlükleri ) münhal bulunan kadroların doldurulması için iki grupta açılacaktır. Bu sınava bir önceki yönetmelikte şartı tutan tüm çalışanlar girebilecektir. Puan sınırlaması kaldırılmıştır. Sınavla ilgili ayrıntılı yönetmelik yakında yayınlanacaktır. İdari Hizmet sözleşmesini imzalamak zorunda değilsiniz Posta Hizmetleri Kanunu görüşmeleri esnasında sendikamız Birlik haber Sen’ in girişimleri sonucunda bu zorunluluk kaldırılmıştır.

Soru 5 : 01/01/2014 – 01/01/2015 dönemlerini kapsayan toplu sözleşme maddesi doğrultusunda gişe memuru ile aynı görevi yürüten diğer personeller ( boş bulunan müdürlüklere asli görevi ile birlikte vekalet eden ve çoğu zamanda gişe hizmeti de veren Veznedar, gişede çalışan Teknisyen,  gişede çalışan Dağıtıcılar ve gişe işlemi yapan bütün personeller ) aylık 50,00 TL ilave ücretten yararlanamamakta, ayrıca posta dağıtımı yapılan ve nüfusu 100.000’ nin altında kalan merkezlerde görev yapan Posta Dağıtıcıları ve asli görevi ile birlikte posta dağıtımı yapan Başdağıtıcılar aylık 160,00 TL yemek ücreti alamamaktadır. Bu konu ile ilgili olarak sendikanızın her hangi bir girişimi var mı?

Cevap 5 : Gişede işlem yapan veznedar, teknisyen, dağıtıcı ve diğer personellerin aylık 50 TL ücret alabilmesi ve yemek yardımı alamayan Başdağıtıcılar ile merkez nüfusu 100.000’ in altında kalan yerlerde görev yapan Posta dağıtıcılarının yemek yardımından yararlanabilmesi için 16/01/2014 tarih ve 2387 sayılı yazımız ile PTT Genel Müdürlüğü’ ne müracaat ederek bu arkadaşlarımızın hak kaybının giderilmesini talep ettik.

Soru 6 : PTT’ de araçla dağıtım yapan Posta Dağıtıcılarına ödenen 50,00 TL; PTT’ de şoför olarak çalışan ve araçla dağıtım yapan personellere de ödenecek mi ?

Cevap 6 : Bu konu ile ilgili PTT Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam etmekte olup sonucunu sizlerle paylaşacağız.

 

                BİRLİK HABER – SEN GENEL MERKEZİ