TAŞERONLARIN KADROYA ALINACAK OLMASI BİZLERİ MUTLU ETMİŞTİR

05.11.2015 20:17

TAŞERONLARIN KADROYA ALINACAK OLMASI BİZLERİ MUTLU ETMİŞTİR

Taşeron çalışanların iş ortamlarında karşılaştıkları sosyal, özlük ve ekonomik sorunlar herkes tarafından bilinen bir konuydu. Gelir düzeyindeki adaletsizlik, eşit olmayan çalışma koşulları, yardımcı işler için işe alınıp asıl işlerde de çalışmak, statü farkları gibi konular taşeron işçilerin karşılaştığı önemli problemlerin başında gelmekteydi. Neyse ki taşeron olarak istihdam edilen kardeşlerimiz ile ilgili sevindirici haber Sayın Başbakanımızdan ve ilgili makamlardan gelmiştir. Yaptıkları açıklamalarla bu konular ilk defa ciddi anlamda gündeme gelmiştir.

Birlik Haber-Sen olarak, PTT’nin 2014 yılında A.Ş olduktan sonra şirkette görev yapan taşeron firma elemanlarının kadro alması için girişimlerde bulunmuştuk. Bu girişimlerimiz sonucu PTT A.Ş.’de görev yapan tüm taşeronlar arasında bir tarama başlatılmış ve taşeronların İHS’li olarak şirket personeli olması önerisinde bulunmuştuk.

Daha sonra ki süreçte tüm Kurum İdari Kurul toplantılarında bu konuyu gündemde tutmaya çalıştık. Son olarak gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurulu toplantısında da yine bu konuyu gündeme getirdik ve PTT A.Ş taşeronlarının kadroya alınması ile ilgili bir çalışma yapılmasını talep ettik.

Ancak daha sonra taşeronların kadroya alınması konusu hükümet politikası olarak sisteme dahil edilmiş ve bizim bu çalışmamız askıya alınmıştır. Gelinen süreçte ise hükümetin taşeronların kadroya alınması için yaptığı çalışma tamamlanınca, PTT A.Ş’ deki taşeronlarda kadroya alınacaktır. Ayrıca 1 Kasım erken genel seçimleri itibariyle Ak Parti’nin tek başına iktidara gelmesi, bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını zaruri kılmıştır.

Başta Sayın Başbakanımız, Başbakan Yardımcılarımız ve son olarak Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, taşeron çalışanlara 100 gün içinde kadro verileceğini açıkladılar. Birlik Haber-Sen olarak bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Taşeron işçilerimize kadro verilmesi, kadrolu işçilerle aralarındaki gelir ve statü adaletsizliğinin bitirilmesi ve emek sömürüsü yapılmaması için hükümetimizden gerekli adımları beklemekteyiz.

Yetkili olduğumuz PTT A.Ş, TRT, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, RTÜK ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda taşeronların haklarının savunulması konusunda her türlü adımı atmaktan çekinmeyeceğiz. Memur-Sen olarak da 3. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde taşeronların kadroya alınması konusunda hükümetimize teklif sunmuştuk. Yaşanabilir Bir Türkiye için, refah ve iş güvencesi için, insanımızın daha iyi şartlara sahip olabilmesi için, ülkemizin her insanının yüzünün gülmesi için, gelecek nesillere güçlü bir Yeni Türkiye bırakmak için elimizden geleni her daim yapacağız.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa gerçek manada taşeron sorununu dile getirerek, taşeronlara kadro verileceğini açıklayan hükümetimize can-ı gönülden teşekkür ederiz. Bütün taşeron çalışanlara, ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.