Taleplerimiz KPDK Toplantısında Gündeme Getirildi

01.08.2015 20:31

Taleplerimiz KPDK Toplantısında Gündeme Getirildi

?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı yapıldı.

Toplantıda Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 11 hizmet kolunun tümünde yetkili olan Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkanları ile diğer konfederasyonların temsilcileri hazır bulundu.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin Kamu Personel Danışma Kurulunda Haberleşme ve İletişim Hizmet kolunda görev yapan kamu görevlilerinin taleplerini sundu. Toplantıda Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç’ta hazır bulundu.

KPDK’ da Gündeme Getirdiğimiz Taleplerimiz:

MADDE -1 YILLIK İZİNLERİN BİR SONRAKİ YILA AKTARILMASI.

Bilindiği üzere 399 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye göre  çalışan Kadro Karşılığı sözleşmeli personellerin yıl içerisinde kullandırılmayan izinleri bir sonraki yıla aktarılmadığından  iptal olmaktadır. Aynı 657 sayılı Devlet Memurları kanununda olduğu gibi yıl içerisinde kullandırılmayan izinlerin bir sonraki yıla aktarılmasını talep ediyoruz.

MADDE-2 BYEGM’DE SERVİS UYGULAMASINA BAŞLANILMASI

Basın Yayın ve Enformasyon Genel müdürlüğünde çalışanlar için servis hizmeti konulması için Kurumun Maliye Bakanlığından 2 kez ödenek istemiş ancak bu güne kadar herhangi bir cevap verilmemiştir. 2013 Yılında yapılan Toplu Sözleşmede Bakanlıkların Merkez teşkilatlarına servis konulması hüküm altına alınmış olup, Bakanlıkların Merkez teşkilatlarının bir çoğunda servis hizmeti verilirken servis hizmeti verilmeyen birkaç kurumdan biride Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüdür. Burada çalışan memurların sıkıntılarının giderilmesi için servis hizmeti verilmesi için Maliye Bakanlığının yetki vermesini bekliyoruz.

MADDE-3 TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN MAAŞLARININ DÜZENLENMESİ

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumunda memur statüsünde istihdam edilen personelin mali ve sosyal hakları, 15/01/2012 tarihinden önce atanan emsali (TRT Genel Müdür Yardımcısı için RTÜK Başkan Yardımcısı)  Üst Kurul personelinin mali ve sosyal hakları dikkate alınarak, 15/02/2011 tarihli ve 6112 sayılı Kanunun geçici 8 inci maddesi çerçevesinde Üst Kurul tarafından belirlenmektedir.

Ancak TRT Yönetimi tarafından yapılan ücret düzenlemeleri, RTÜK tarafından, TRT’nin, 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında olduğu gerekçesiyle reddedilmektedir. Çözüm ise, öncelikle TRT Genel Müdürlüğü personelinin özlük haklarında yapılacak artışların Başka bir Kuruma endekslenmeden TRT Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulunca maaş artışı yapabilmesi için gerekli yasal düzenleme yapılmalı, bu mümkün değilse TRT’nin 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamından çıkartılarak, 6112 sayılı Kanunun geçici 8’inci maddesine yürürlük kazandırılmalıdır.

MADDE-4 399 SAYILI KHK GÖRE ÇALIŞANLARIN VERGİ DİLİMİNİN DÜŞÜRÜLMESİ,

399 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye göre çalışan kadro karşılığı sözleşmeli personellerin vergi dilimlerinin düşürülmesini ve vergiye esas matrahın yükseltilmesini, 399 sayılı KHK göre çalışan  personellerin vergilerli Mayıs ayında %15’ten %20’ye çıkmakta yaklaşık olarak Kasım Ayında da %27 çıkmaktadır. Yıl içerisinde alınan tüm zamlar gittiği gibi maaşı bir önceki yılın altına düşmektedir. Bu magduriyetlerin giderilmesi için vergi oranlarının diğer memurlar düzeyine getirilmesi elzemdir.

MADDE-5 BÜYÜKŞEHİRLERE GÖREV YAPAN POSTA DAĞITICILARINA TOPLU TAŞIMA KARTI VERİLMESİ

2013 yılında yapılan ve 2014-2015 yıllarını kapsayan Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolu Toplu Sözleşmesinin 3.cü maddesinde bulunan Büyükşehirlerde görev yapanlara toplu taşıma kartı verilmesi hakkındaki hükmün Baştan Ankara Büyükşehir belediyesi olmak üzere uygulamamakta ve posta dağıtıcıları mağdur olmaktadır. Bu hükmün uygulanması için tüm büyükşehir belediyelerine bir kez daha bakanlıkça gerekli talimatın verilmesini,

MADDE-6 MOBİL ÇALIŞANLARA YEMEK YARDIMI

2013 yılında yapılan ve 2014-2015 yıllarını kapsayan  Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolu Toplu Sözleşmesinin 8.ci maddesinde belirtilen  PTT’de mobil çalışan personele yemek yardımı verilmesi hakkındaki hükmün uygulamasında sıkıntılar yaşanmaktadır. PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü dağıtım Sahasında Kontrol denetim ve dağıtım işi yapan yaklaşık 350 Başdağıtıcılara ödenmiyor. Başdağıtıcılara’da ödenmesini talep ediyoruz.

MADDE-7 ARAÇ KULLANAN BAŞDAĞITICILARA İLAVE ÜCRET VERİLMESİ

2013 yılında yapılan ve 2014-2015 yıllarını kapsayan  Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolu Toplu Sözleşmesinin 4.cü maddesinde belirtilen Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü araç kullanan dağıtıcılara 50 tl verirken aynı görevi yapan Başdağıtıcılara araç kullanma ücreti ödenmemektedir. Ödenmesini talep ediyoruz.

BİRLİK HABER-SEN

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR