Sendikalardan İstifaya Çağırmak Beceriksizliklerinin Göstergesi

01.08.2015 20:31

Sendikalardan İstifaya Çağırmak Beceriksizliklerinin Göstergesi

PTT Genel Müdürlüğü’nde 2001 yılından 2011 yılına kadar şu an muhalefet yapmaya çalışan ve akıl almaz bir şekilde sanki geçmişte kendileri 10 yıl bu kurumda yetkili sendika olarak çalışmamışlar gibi sendikamıza, bizlere ve sizlere fütursuzca saldırmaya çalışmakta ve hangi akla hizmet ederek çalışanları sendikalardan ( özellikle Birlik Haber Sen’ den ) istifa ettirmeye çalışmaktadırlar.

Sendikal mücadelenin ne olduğunu bilmeyen, örgütlü toplumun ne anlama geldiğini bilmeyen bu aklı evveller sendikamızın bu güne kadar Haberleşme Hizmet Koluna neler kazandırdığını deve kuşunun başını kuma gömüp de kendisini saklaması gibi dünyadan ve gelişmelerden bihaber olmalarına ve kazanımlarımızı görmezden gelmeye çalışmalarına benzetmekteyim.

Ey Aklı Evveller, Ey Bulanık Suda Balık Avlamaya Çalışanlar

Siz ve sizin ağa babalarınızın ne olduğunu kime ne niyetle hizmet ettiğinizi ve amacınızın ne olduğunu bu millet unutmadı ve unutmayacak isterseniz unutturmaya ve perdelemeye çalıştığınız geçmiş hakkında bazı hatırlatmalarda bulunalım belki aklınız başınıza gelir ve bu milletin duyguları ile oynadığınız zamanların sonrasında bu çalışanlardan gördüğünüz KIRMIZI KARTIN nedenini yeniden hatırlarsınız tabi hatırlamak isterseniz?

1 – Telekom henüz özelleştirilmeden önce, çalışan sayısı bugün kinden daha büyük bir camia olan PTT’ nin özelleştirilme sürecinde siz bu kurumda Yetkili Sendika değil miydiniz bizler bir avuç üye sayımızla meydanlarda ve alanlarda eylem yaparken siz yetkili sendika olarak kaç gün iş bırakma kararı aldınız veya kaç gün kim ne derse desin kim ne talimat verirse versin biz grev yapıyoruz Dediniz? Öyle bir şey olmadı. Yapamadınız, konuşamadınız. Sustunuz ve bu gün Telekom’un PTT’den ayrılmasına neden olanlardan biri olarak bu çalışanların iş yoğunluğu altında ezilmesine o günlerde yetkili sendika olarak sergileyemediğiniz dik duruşla neden oldunuz.

2 – Yıllarca Toplu Görüşme masalarına oturdunuz; Bu çalışan için ne kazandınız? hangi kazanımınız için bu gün bu millet bu çalışanlar Allah razı olsun 10 yıl yetkili oldular şunları şunları kazandırdılar diyebiliyor veya diyor YOK . YOK. YOK çünkü hiçbir şey yok ve hiçbir şey ortaya koyamadınız.

3 – Kefalet sandığı kapatılırken bu çalışanların eski para ile milyarlarca lirası ellerinden alınırken dönemin Genel Müdürüne plaket vererek iyi ki bu Kefalet Sandığını kapattınız iyi ki bu milletin parasını ellerinden aldınız diyerek alkışlamadınız mı? Bizler ve çalışanlar o zamanları unutmadık ve unutturmayacağız.

4 – 2001 yılından 2011 yılına kadar personel kötü ve ağır çalışma şartlarında mücadele ederken siz dönemin yetkili sendikası olarak ne yaptınız hangi yaptırımı uyguladınız tabi ki kocaman bir hiç çünkü korktunuz sesinizi çıkaramadınız ve sesinizi çıkaramadığınız içinde bu milletten kocaman bir KIRMIZI KART görerek devre dışı kaldınız.

5 – Çalışanlara baskı yapılıyor diye şimdi bas bas bağırıyorsunuz. EY BULANIK SUDA BALIK AVLAMAYA ÇALIŞANLAR UNUTTUNUZ MU? Ya bu sendikaya üye olursunuz yada sürgüne gidersiniz dediğiniz zamanları. Hani üye olmayanların sabah masalarında buldukları sarı zarflar vardı ya onları da biz yazdırdık değil mi baskının kralını ve zulmün en büyüğünü siz yaptınız ne zamanki ağa babalarınızdan aldığınız gücü kaybettiniz işte o zaman bu çalışanlar sizlerden büyük bir öfke patlamasıyla nasıl ayrıldılar hatırladınız değil mi?

Aslında bu ve benzeri o kadar çok şey var ki söyleyeceğimiz, buradan bunları yazmaya devam edersem buna ne sizin yüzünüz dayanır nede bu çalışanların midesi. Şimdi kalkmış utanmadan, sıkılmadan demokratik ortamlarda demokratik platformlarda mücadele etme yerine insanları sendikamızdan istifa etmeye çağırıyorsunuz. Yazık çok yazık bu çağrınız sendikal mücadeleye vurulmuş kara bir lekedir. Bunu da unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Değerli PTT Çalışanı Arkadaşım

Birlik Haber Sen olarak 2012 yılında Genel Yetkili Sendika olduktan sonra 2013 yılında Toplu Sözleşme masasına oturduk. Öncelikli olarak bilinmesini isterim ki toplu sözleşmede elde edilen kazanımların süresi iki yıldır yani elde edilen bir kazanımın süresi kanuni olarak iki yıl geçerlidir. Devam edecek olursak Genel yetkili sendika olarak oturduğumuz ilk toplu sözleşmede;

1 – Merkez nüfusu 100.000 ve üzeri olan yerlerde Mobil Hizmet veren Dağıtıcı kardeşlerimize Tayın bedeli adı altında 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren her ay 161 TL verilmesi. Tayın bedeli 10 yıl yetkili olup hayallerinde dahi göremediği bir uygulamadır.Bu uygulamanın kurumda bir ilk olması ile birlikte bazı eksik ve noksanlıkları bulunmaktadır.Bu noksanlıklar merkez nüfusu 100.000’ inin altında olan yerlerde görev yapanlar ibaresinin kaldırılarak tüm dağıtıcı kardeşlerimize ve Başdağıtıcı arkadaşlarımıza verilmesi bu konu bu yıl oturacağımız toplu sözleşmenin başlıca gündemlerinden birisi olacaktır.

2 -  Gişe Memurlarına 50,00 TL ödenmesi. Bu madde de 10 yıl yetkili sendika olarak alanlarda salına salına arzı endam eden yetkili sendikanın rüyalarında dahi olmayan kazanımlardan bir tanesidir.Bu maddeyle ile ilgili olarak önümüzdeki dönemde bu paranın artırılarak tüm merkez çalışanları, veznedarlar ve başmüdürlük çalışanlarına verilmesi.

3 – Araçla dağıtım yapan dağıtıcılara ise 50 TL verilmesi. Bu paranın artırılarak tüm araç kullanan personele verilmesi,

4 – Büyükşehirlerin servis problemlerinin çözülmesi

5 – Merkez ve şubelere su verilmesi

6 – Kuruma yeni motosikletlerin alınması

7 – Kuruma 2011 yılından bu tarafa yaklaşık 5000 personelin alınması ve önümüzdeki günlerde 1200 personel daha alınması

8 –Posta Dağıtıcısı olarak illerde görev yapan arkadaşlarımızın toplu taşınma araçlarından ücretsiz yararlandırılmaması üzerine PTT Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda tüm arkadaşlarımızın gerekirse yol ücretlerinin ödenmesi ile bu araçlardan ücretsiz olarak yararlandırılacak ve arkadaşlarımız bu hizmetleri kullanabileceklerdir. Bu konu ile ilgili olarak PTT Genel Müdürlüğü tüm Başmüdürlüklere genelge göndermiştir.

9 – Cihet ve Norm çalışmalarının yerinde yapılması vb.Bir çok kazanım bunları da yazmaya devam edersek sendikacıyım diye geçinenlerin yüreği dayanmaz.

Değerli PTT Çalışanları bundan sonraki PTT ile ilgili yapacağımız çalışmalar ise;

1 – Önümüzdeki Toplu Sözleşme sürecinde Gelir Vergisi Adaletsizliğinin giderilmesi için kamuoyu oluşturmak ve sorunu çözmeye yönelik adımlar atmak.

2 – Kuruma personel alımını hızlandırmak

3 – Posta Dağıtıcılarının yıpranma hakkının alınması

4 – PTT’ de görev yapan dağıtıcıların sınavsız olarak ( 399’a tabi ) memuriyete geçirilmesi.

Bunlardan sadece birkaç tanesi olmakla beraber

06-08 / Mart / 2015 tarihinde yapılan KİT çalıştayında gündeme aldırdığımız veznedarların  isminin ve görev tanımının değiştirilerek Muhasebeci veya Sayman olarak değerlendirilmesi ve ücret gruplarının 3. Gruptan 1. Gruba düşürülmesi ve Posta Başdağıtıcılarının isminin Dağıtım Şefi olarak değiştirilip Ücret Gruplarının yeniden düzenlenmesi hususları hassasiyetle üzerinde durduğumuz konuların başında gelmektedir.

Bütün bunlarla beraber kurumumuzun geleceği olarak gördüğümüz İdari Hizmet Sözleşmeli Personellerin Durumları ile ilgili olarak;

1 – İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) personeller kuruma başladıklarında sadece kanunla belirtilen İdari ve mali hakları ancak alabileceklerdi fakat kanunda belirtilen Memur olarak değerlendirilirler ibaresinden yola çıkarak Toplu Sözleşme kazanımlarından yararlandırılmalarını sağladık.

2 – İHS’li arkadaşlarımızın sözleşmelerinde yer alan PERFORMANS ücretleri ile ilgili olarak ilk günden beri yaptığımız girişimlerimiz Kasım ayında PTT ile yaptığımız Kurum İdari Kurul Toplantısında aldırdığımız karar doğrultusunda sonuçlanmış ve Trabzon, Uşak, Edirne, Mardin ve Ankara illerinde sendikamızın yapacağı inceleme neticesinde pilot bölge uygulaması ile hayata geçirilecektir.

3 – İHS’li arkadaşlarımızdan hafta sonu göreve gelip alamadıkları nöbet ücretleri gelen şikayetler üzerinde yaptığımız görüşmeler ile çözüme kavuşturulmaktadır.

4 – İHS’li olarak görev yapan personellerin nöbet ücretlerinin artırılması için çalışmalarımız devam etmekte olup sonuçlanınca siz değerli arkadaşlarımızla paylaşılacaktır.

Değerli PTT Personelleri bu yazımızda bazı sendikacı diye geçinenlerin sizleri sendikalardan istifa etmeye yönlendirmelerinin kendi başarısızlıklarını gölgelendirmeye çalışmalarının aslında sizlere zarar vermeye çalışmaktan öte bir şey olmadığını ispatlamak için ve bu güne kadar elde ettiğimiz ve elde etmek için çalıştığımız kazanımlarımızı anlatmaya çalıştık.

Değerli arkadaşlar sizlerden isteğimiz bu güne kadar elde ettiğimiz kazanımları göz önüne alarak BULANIK SUDA BALIK AVLAMAYA ÇALIŞANLARA İTİBAR ETMEMENİZ VE ONLARA GEREKLİ CEVABI VERMENİZDİR.

 

                                                                                   Ömer Budak

                                                                                Genel Başkan Yardımcısı