ŞEF GÖREVDE YÜKSELME SINAVI İLE İLGİLİ PTT A.Ş.’YE YAZDIĞIMIZ YAZI

07.11.2015 16:08

ŞEF GÖREVDE YÜKSELME SINAVI İLE İLGİLİ PTT A.Ş.’YE YAZDIĞIMIZ YAZI

Şef görevde yükselme sınavı ile ilgili PTT A.Ş’ye yaptığımız başvuruda yaşanacak olan sıkıntıları yetkililere belirttik.

Yürütmenin durdurulması kararı verdiği sorular hakkında itirazda bulunulmasına rağmen, sınav kurulu tarafından itirazlar reddedilmiştir. Devamında İdari Mahkemeler tarafından söz konusu sorular hakkında yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir.  Şef olarak atananların bir kısmı, atamalarından yaklaşık 11 ay geçtikten sonra eski unvanlarına ve eski görev yerlerine dönme, bir kısmı ise başarı sırasının değişmesi sebebiyle görev yerinde değişiklik tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Bu durum sınavda başarılı olarak atananlar ile bunların eş ve çocuklarının ciddi anlamda maddi ve manevi zararına sebep olmaktadır. Bahse konu olan atamalar, aile bütünlüğüne, eş durumu tayinlerine, çocukların eğitim durumlarına olumsuz anlamda etki etmektedir.

Birlik Haber-Sen olarak bu durumlara sebebiyet veren şartların ve sonucunda oluşan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması istiyoruz.