PERFORMANS KRİTERLERİNE YAPTIĞIMIZ İTİRAZ RAPORU VE ÖNERİLERİMİZ

29.12.2015 14:59

PERFORMANS KRİTERLERİNE YAPTIĞIMIZ İTİRAZ RAPORU VE ÖNERİLERİMİZ

PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünde 6475 sayılı yasa kapsamında "İdari Hizmet Sözleşmeli Personel” istihdam edilmektedir. Bu personeller ile PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında sözleşme imzalanmaktadır. Bu sözleşmenin “Ücret” başlıklı 7.maddesinin 3.fıkrasında "PTT 'de fiilen çalıştığı günlerle orantılı olarak Yönetim Kurulunca belirlenecek miktarda ikramiye ile performans değerlendirme ve yönetim sistemi uyarınca aranan şartlar sağlanması durumunda performans ücreti Ödenir” denilmektedir.

27.10.2015 tarihinde imza altına aldığımız 2015 yılı 2. dönem Kurum İdare Kurulu Toplantısı Gündemi'nin 25 maddesinde “İHS'li personel performans değerlendirme kriterlerinde yetkili sendikanın da görüşü alınarak iyileştirme yapılması” gerektiğini kararlaştırmıştık.

PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığınca oluşturulan Performans Değerlendirme Yönetim Sistemi Programı sendikamızın uzmanlarınca incelenmiş olup, görülen eksiklikler ile çözüm odaklı önerilerimiz yazımız ekinde rapor halinde sunulmuştur.