6. Olağan Genel Kurulumuz Coşkuyla Başladı

17.08.2019 16:17

6. Olağan Genel Kurulumuz Coşkuyla Başladı

6. Olağan Genel Kurul Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcıları, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Birlik Haber-Sen Üst Kurul Delegeleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üye ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Birlik Haber-Sen 6. Olağan Genel Kurulu Divanın oluşturulmasıyla başladı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk başkanlığında oluşturulan divanda; Eğitim Bir-Sen Atilla Olçum, Bayındır Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Şimşek, Enerji Bir-Sen Cemil Şentürk ve Memur-Sen Avukatı Ahmet Gönenç yer aldı. Divanın oluşmasının ardından Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, açılış konuşması yaptı.

Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Genel Başkanı Ömer Budak, Birlik Haber-Sen’in kuruluş günlerinden başlayarak yaşanan zorlu süreçleri ve imkansızlıkları anlattı. Budak: “Anayasal zemini olmadan kurulup faaliyet yürüttüğümüz zamanlardan, Toplu sözleşmesiz emek mücadelesi verdiğimiz yıllardan, ele avuca sığmazken küçücük bir odaya sığdığımız günlerden, bugün toplu sözleşmeli günlere, sendika çatımız altında on binlik, Memur-Sen olarak milyonluk zeminlere, uluslararası bir marka prestijine vardık.” diyerek konuştu.

Türkiye’nin umut yolculuğu ile Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen’in yolculuğu aynı rotada ilerlediğini vurgulayan Genel Başkan Budak; “Daha özgür ve müreffeh, daha güçlü ve büyük Türkiye hedefine doğru atılan her adımda Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak çok büyük katkılarımız var. Milleti yok sayan vesayete karşı millet iradesinin tecellisi için gayret ettik, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Birlik Haber-Sen olarak bu sene 27. kuruluş yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Budak,  “27 yıllık mücadelemiz boyunca yaşadıklarımızın yanında bugünleri görmenin saadeti içerisindeyiz. On binlerce üyemiz ile Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri Kolunda kamu görevlileri sendikacılığında 8 yıldır kesintisiz yetkili sendika olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Budak: “Biz kardeşlik hareketiyiz.”

Son 4 yılda yaşanan süreçleri ve Birlik Haber-Sen’in elde ettiği kazanımları sıralayan Genel Başkan Ömer Budak, misyon ve vizyonlarını şu şekilde sıraladı: “Birlik Haber-Sen olarak bizlerde rehavet yok, gevşemek yok, durmak yok! Biz kardeşlik hareketiyiz. Biz merhamet hareketiyiz. Biz emeğin bekçiyiz. Biz, bizi biz eden değerlerin emanetçisiyiz. Biz, mazlumların sesiyiz.”

Konuşmasına birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları ile sonlandıran Ömer Budak, “Şunun bilinmesini isterim ki; Biz siz yok, hepimiz bu sendikanın birer neferi, üyesi ve kardeşleriyiz. Bizler kardeşiz, kardeşlik hukukumuz var. Eksik yanlışlıklarımız olsa da. Bizin bizden başka güvenecek ve bizi bizden iyi anlayacak kimsemiz yok. Her birimizin bu günlere gelmemizde emeği alın teri var. İşte bu dostlarım hepimizin için önemli ve kıymetlidir. Bugün yapılacak seçimin sonucu ne olursa olsun. Buradan ilan ediyorum. Var gücümüzle üyelerimiz ve sendikamız adına çalışmaya devam edeceğiz. El ele verip çalışanlarımız için umut olmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kurulda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Birlik Haber-Sen teşkilatına Memur-Sen’in gücüne güç kattığı için minnettar olduklarını kaydetti. Yalçın, olağan genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek, Memur-Sen’in kurulduğu günden bu yana sendikal anlayışa yeni bir soluk kazandırdığını ve sendikal hayata büyük katkılar sunduğunu ifade etti.

Sendikal Camiaya Değer Kattık

İlk kuruldukları günde, “Bizim anlayışımızda milletle kavga etmek yoktur” şiarını benimsediklerini, süreç içinde de diğerlerine göre değil, değerlere göre sendikacılık yaptıklarını anlatan Yalçın, sendikal camiaya değer katarak farklı bir sendikal çizgi yakaladıklarını belirtti.

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz milletten alacaklı değiliz, tam tersine millete borçluyuz. Memur-Sen Ailesi olarak bizim işimiz millet, derdimiz millet, yükümüz yeniden güçlü bir medeniyettir. Yola çıkışımızdan bugüne kadarki olan süreçte hiçbir zaman kaldırım taşıyla, esnafın camıyla, milletin arabasıyla sorunumuz olmadı. Şiddetten, vandalizmden hiçbir zaman medet ummadık.”

Konuşmasında Memur-Sen’in kuruluş hikayesinden bugüne örnekler sunan Genel Başkan Ali Yalçın, taraflarının daima milletten yana olduğunu, bunu Türkiye’nin içinden geçtiği zor süreçlerde de herkes tarafından görüldüğünü belirtti. Yalçın, böylesine güçlü bir duruş için teşkilata da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Açılış konuşmalarının ardından; Tüzük Tadil Komisyonunun oluşturulduğu Genel Kurulda, faaliyet raporunun okunması ve ibrası, Denetim kurulu raporunun okunması ve ibrası, tahmini bütçenin okunması ve oylanması, Disiplin kurulu raporlarının okunması ve oylanması, Tüzük tadil komisyon raporları ile genel merkez yönetim kuruluna verilecek yetkilerin görüşülmesi ve oylanması, dilek ve temenniler, zorunlu organların ve üst kurul delegelerinin seçimi ile devam etti.