Milletimizin Başı Sağolsun

01.08.2015 20:31

Milletimizin Başı Sağolsun

Dün akşam saatlerinde Manisa Soma’dan gelen haber Birlik Haber-Sen ailesi olarak yüreklerimizi dağlamış, içimizde tarifsiz bir acı hissettirmiştir. Alın terlerini metrelerce yerin altındaki kömür tozları üzerine dökerek yavrularının ve yuvalarının rızıklarını kazanan maden işçilerimizin yaşanan talihsiz bir kaza sonucu hayatlarını kaybettiklerini öğrendik. Yapılan resmi açıklamalara göre 200’ün üzerinde işçimizin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Vefat eden işçilerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları ailelerine, yakınlarına ve tüm Milletimize başsağlığı diliyoruz. Kazadan yaralı olarak kurtulan işçilerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.

 

İnaltekin:  Bu Tarifsiz Açıyı Yüreğimizin Derinliklerinde Hissediyoruz

Ülkemizin tarihinin en acılı günlerinden birini yaşadığını söyleyen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, “Kaza ve Kaderin Allah’tan olduğuna iman eden insanlar olarak yaşanan bu tarifsiz açıyı yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Yaşanan bu talihsiz kazada hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerime Allah’tan rahmet diler, geride kalan ailelerine, yakınlarına ve Milletimize Allah’tan sabır-ı celil niyaz ederim. Gönül ister ki hiçbir zaman böyle acılar yaşamayalım. Ölümün ne zaman ve nasıl geleceği belli değil. Burada hayatının baharında yuvaları, yavruları için alın terlerini kömür üzerine dökerek ekmeklerini kazanan kardeşlerimiz sevdiklerinin arasından ayrılarak daru’l-beka göç ettiler. Ekmekleri için hayatlarından olan bu kardeşlerimizi rabbim inşallah şehitlik makamına alır ve öyle muamele eder. Yaşanan bu acının bir daha yaşanmaması dileğiyle hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet eylesin, yakınlarının ve milletimizin de başı sağolsun” diye konuştu.

Yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar dileyen İnaltekin, maden içerisinde mahsur kalanlarında sağ salim sevdiklerine kavuşması temennisinde bulundu.