Memur-Sen’den Erbakan Vakfına Ziyaret

01.08.2015 20:31

Memur-Sen’den Erbakan Vakfına Ziyaret

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’nı ziyaret etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Başkan Vekili, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Esen ve Ekrem Yavuz, Necmettin Erbakan Vakfı’nın Ankara’da olan Merkezini ziyaret etti. Ziyaretçileri Vakıfın Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

 

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan,  mühendislik zekasını, siyasal, toplumsal, sosyal ve ekonomik alanlara transfer etmesini bilmiş öncü isimlerden biri olduğunu belirten Gündoğdu, “Liderlik yaparken dayandığı temel zemin medeniyet değerlerimiz ve maneviyat dünyamız olmuştur. İnşacı ve ihyacı bir kimliğiyle Batı kapitalizminin yıprattığı ve  yozlaştırdığı değerlerimizi yeniden inşa etme mücadelesi vermiştir. Özellikle yetiştirdiği imanlı gençlik ile de büyük ölçüde bu hedefine ulaşmıştır” diye konuştu.

 

2

 

Erbakan’ın Milli Görüş Hareketi’nin lideri olduğunu söyleyen Ahmet Gündoğdu, Erbakan’ın kurduğu ve büyüttüğü bu hareketin, fikir ve projelerini oluştururken, kendi medeniyet köklerinden beslendiğini, bununla da yetinmediğini belirterek şunları söyledi: “Erbakan Hoca, yeni uygulamalarıyla medeniyetimizin gelişerek zenginleşmesine katkı sundu. Küresel sömürü ve savaşın yerine küresel bir adil düzen kurmak istiyordu. D-8’le başlayan daha sonra D-60’la devam edecek ve tüm dünyayı manevi kalkınma ve barışla kucaklayacak bir küresel sistem planlamıştı.  Türkiye’nin dünya ölçeğinde lider ülke olması hedefleniyorsa küresel vizyona sahip bu proje mutlaka hayata geçirilmelidir.  Mehmet Akif Ersoy’un “Tek dişli canavar” olarak tanımladığı, konfederasyonumuzun kurucusu Mehmet Akif İnan’ın ise öldürücü ve felç edici “Paslı bıçak”a benzettiği Batı medeniyetine karşı her zaman alternatifler ortaya koymuş, büyük Türkiye ideali ve büyük İslam Medeniyeti fikrini sürekli toplumun nazarına sunmuştur.”

 

Necmettin Erbakan’ın insan ve hakikat merkezli bir sistemin kurulmasında sivil toplum kuruluşları, araştırma ve geliştirme merkezleri, sendikalar ve birliklere özel önem verdiğini hatırlatan Gündoğdu, “Onun, tavsiyeleri ve öncülüğü doğrultusunda  sendikalar, esnaf birlikleri, öğretmen ve teknik eleman dernek ve vakıfları kurulmuş ve kurulmaya devam etmektedir. Bu kuruluşlar Türkiye’nin demokratikleşmesi, büyümesi, kalkınması, medeniyet ve kültür değerlerinin inşası noktasında lider rol üstlenmişler, bu rollerini bugün de artırarak sürdürmektedirler” dedi.

 

3

 

Genel Başkan Gündoğdu, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamın Memur-Sen büyük ailesi nazarında da özel bir değeri olduğunu belirterek “Türkiye Cumhuriyeti 54. Başbakanı ve Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan sendikalarımızın kuruluşundan itibaren manevi destekleriyle hep yanımızda oldu. Başbakanlığı döneminde kamu görevlileri, işçiler ve emekliler Cumhuriyet tarihinin en yüksek zammını aldı. Türkiye’nin maddi ve manevi kalkınmasında İslam dünyasının birlik ve beraberlik içinde olması yolunda ortaya koyduğu projelerle kubbede hoş bir seda bırakan merhum Hocama bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Vakıf hakkında bilgi veren Dr. Fatih Erbakan, “Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı Milli Görüş’ün tek ve değişmez lideri Erbakan Hocamızın ideallerini yaşatmak, Milli Görüş fikriyatını yeni nesillere aktarmak ve şuurlu kadroları yetiştirmek üzere çalışmalar yapacaktır. Erbakan Hocamızın bir bilim insanı,ilim adamı, siyasetçi, ekonomist olmasının yanında büyük bir manevi değer olduğu gerçeğini de inşallah bu çalışmalarımız çerçevesinde toplumumuza anlatacağız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fatih Erbakan, ziyaretçilerine Erbakan Vakfı motifli kahve fincanı hediye etti.

 

IMG_2326