Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu 1 Mayıs Coşkusuyla Gerçekleştirildi

02.05.2023 09:30

Memur-Sen 7. Olağan Genel Kurulu 1 Mayıs Coşkusuyla Gerçekleştirildi

Türkiye’nin en büyük kamu görevlileri konfederasyonu Memur-Sen, 7. Olağan Genel Kurulu’nu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda Ankara’da binlerce kamu görevlisinin katılımıyla coşkuyla gerçekleştirdi. Salonun hınca hınç dolduğu Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Uğurlu, sivil toplum örgütü temsilcileri, yurt dışından emek örgütü temsilcileri çok sayıda davetli katıldı.

Genel Kurul’da coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “"Bu güzel atmosferde gönüllerimizi buluşturan Memur-Sen başkanına ve yönetimine teşekkür ediyorum. Memur-Sen’in 7'nci Genel Kurulu'nun, konfederasyonumuz başta olmak üzere ülkemiz, milletimiz ve tüm kamu personelimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Genel Kurul'da bayrağı devredecek arkadaşlarımıza gayretleri ve hizmetleri için teşekkür ediyorum. Güven tazeleyip görevlerine devam edecek veya yeni sorumluluk üstlenecek kardeşlerimize de Rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha Memur-Sen'in kurucusu, değerli ağabeyimiz, şair, düşünür, muallim ve aynı zamanda yürekli bir dava adamı olan Mehmet Akif İnan'ı rahmetle yad ediyorum." diyerek sözlerine başladı. 

Akif İnan'ın kurduğu, temellerini attığı, istikametini çizdiği Memur-Sen'in, kamu görevlilerinin hakkını savunma yanında milli iradeye sahip çıkan cesur duruşuyla da temayüz ettiğine dikkati çeken Erdoğan, kuruluşundan bugüne geçen 28 yıllık dönemde Memur-Sen'in daima tavrını, haktan, adaletten ve demokratik değerlerden yana koyduğunu söyledi.