2014 Yılının İlk KPDK Toplantısı Yapıldı

01.08.2015 20:31

2014 Yılının İlk KPDK Toplantısı Yapıldı

Kamu Personeli Danışma Kurulu 2014 yılı ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı. Toplantıya genel yetkili sendika olarak Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcısı  Mevlüt Burgaç katıldı. Toplantıda, Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları hizmet koluna yönelik birçok konu gündeme getirilerek görüşüldü.

Kamu Personeli Danışma Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç, Memur-Sen’e bağlı yetkili sendikaların başkanlarının yanı sıra diğer konfederasyon başkanları katıldı.  Başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yaptığı Kamu İşveren Kurulu’nda ise Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’in yanı sıra ilgili kurum yöneticileri ve bürokratlar hazır bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan İnaltekin, PTT Genel Müdürlüğü’nde çalışan kadro karşılığı sözleşmeli personellerin yıl içinde kullandırılmayan izinlerinin bir sonraki yıla aktarılmadığını ve bu izinlerin iptal olduğunu belirterek bu izinlerin düzeltilmesini isteyerek şu talepleri dile getirdi:

“Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde çalışanlar için servis hizmeti konulması, TRT Genel Müdürlüğü personelinin özlük haklarında yapılacak artışların başka bir kuruma endekslenmeden TRT Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulunca maaş artışı yapılabilmesi için gerekli yasal düzenleme yapılmalı, bu mümkün değilse TRT’nin 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamından çıkartılarak, 6112 sayılı kanun geçici 8’inci maddesine yönelik işlem yapılması. 399 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye göre çalışan kadro karşılığı sözleşmeli personellerin vergi dilimlerinin düşürülmesi ve vergiye esas matrahın yükseltilmesi gerekiyor.”

Toplantıda gündeme gelen konulardan bazıları ise şöyle:

1 : ) 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi,

2 : ) Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi,

3 : ) KİT’lerdeki sözleşmeli personelin yıllık izinlerinin memurlarla paralel hale getirilmesi,

4 : ) Adaylıkta uyarma veya kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılması uygulamasına son verilmesi. ( Aday memur tanımının yasadan tamamen çıkarılması)

5 : ) KİT’ler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin KİT’lerde 2 sayılı cetvele, diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesi,

6: ) Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması  (Anayasa Mahkemesi’nin esastan yörüşülüyor)

7: ) Analık izninin 18 haftaya çıkarılması

8 : ) Evlilik yardımı verilmesi.

9: ) Kamu iktisadi teşebbüslerinde ücret sisteminin değerlendirilmesi, temel ücret gruplarının sayılarının azaltılması ve kurumlar arası ücret dengesizliğinin giderilmesi.

10:) Emekli memurlara promosyon ve aile yardımı verilmesi,

Başbakanlığa gönderilen kanun tasarı taslağının hizmet kolumuzu ilgilendiren ana maddeleri…

1:) Disiplin cezalarının affı,

2 :) Adaylıkta uyarma ve Kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılmasının engellenmesi,

3:) Emekli İkramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR