Memur-Sen 30. İl Temsilcileri Toplantısı Ankara’da Gerçekleştirildi

22.07.2019 09:20

Memur-Sen 30. İl Temsilcileri Toplantısı Ankara’da Gerçekleştirildi

81 il temsilcisinin bulunduğu toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Levent Uslu, Hüseyin Öztürk, Mehmet Emin Esen, Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Bayraktutar ve Soner Can Tufanoğlu, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Ahmet Karagöz, Muzaffer Boskurt ve bağlı sendikaların genel başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ağırlıklı olarak 5. Dönem Toplu sözleşme gündeminin konuşulduğu ve istişare edildiği toplantıda Memur-Sen ve bağlı sendikaların teşkilat gündemleri de değerlendirildi.

Toplantıda Memur-Sen İl Temsilcilerine hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuşmasına 45 yıl önce gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nı kutlayarak başladı. Yalçın, 1974’te “Ayşe tatile çıksın” parolası ile başlayan ve kısa zamanda başarıya ulaşan harekatın mimarlarını anarak “Ayşe tatile çıksın talimatının 45. Yıldönümündeyiz. Rahmetli Erbakan hocamızın şahsında Kıbrıs Barış Harekatı’na katkı sunmuş tüm devlet büyüklerimizin ahirete irtihal etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit olan askerlerimizin mekanları cennet olsun. Emeği olan herkesi şükranla yad ediyorum. Bu vesile ile 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yalçın ayrıca, Kıbrıs Harekatı’nın yıldönümünde müjdeli bir haberi de teşkilat ile paylaştı. Memur-Sen Konfederasyonu bünyesine yeni katılan KIPTES’in müjdesini veren Yalçın, “Bu toplantı ve bugünün manası vesilesiyle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Memur-Sen teşkilatımızın artık Kıbrıs’ta bir sendikası var. Yönetim kurulu kararımızla Kıbrıs Türk Eğitimciler Birliği Sendikası (KIPTES) Konfederasyonumuza üye yaptık. Konfederasyonumuzun müracaat üzerine aldığı bu üyelikle konfederasyonumuz artık 11 değil 12 sendikadan oluşuyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Yalçın, il temsilciliklerinde geride bırakılan seçimlerin sonuçlarının da hayırlara vesile olmasını dileyerek “Önemli bir yılı geride bıraktık. Memur-Sen ailesi olarak başarılı bir süreci geride bıraktık ve bunun son halkası olan Memur-Sen il temsilcileri belirleme süreci de tamamlanmış oldu. Yeni seçilen ve görevine güvenoyu ile devam eden temsilcilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yalçın, 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin temel ilkesinin istişare olduğunu vurgulayarak il temsilcileri toplantısının da bu istişarenin bir parçası olduğunu belirtti ve 4 gün içerisinde sürecin tamamlanarak Toplu Sözleşme tekliflerinin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın il temsilcilerine hitabının ardından Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Levent Uslu, Hacı Bayram Tombul, Mehmet Emin Esen, Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu da birer sunum gerçekleştirdi.

Aile fotoğrafı ile sona eren İl Temsilcileri Toplantısı’nın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.