TRT 12 No’lu Şube’den Demokrasi Şöleni

01.08.2015 20:31

TRT 12 No’lu Şube’den Demokrasi Şöleni

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) TRT 12 No’lu Şube yaptığı örnek delege seçimiyle demokrasi şöleni yaşattı.

Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetimi tarafından, TRT Genel Müdürlüğü’nde Birlik Haber-Sen adına faaliyet gösteren iki şubeden biri olan TRT 12 No’lu Şubenin delege seçimi örnek bir şekilde demokrasi dersi verilerek yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda TRT 12 No’lu şube yönetimi tarafından usulsüz bir şekilde delege seçimi yapılmış ve bu seçim iptal edilerek şube davalık olmuştu. Dava sonucunda şubenin mevcut yönetimi el çektirilerek, şube yönetimine kayyım atanmıştı. Atanan kayyım ve Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetimi, şube seçiminin önündeki engelleri kaldırarak şube yönetimini belirleyecek delegelerin seçilmesini sağladılar.

Delege Belirlemek İçin Üyeler Sandığa Akın Etti

Delege seçimi Birlik Haber-Sen’in resmi internet sitesinden ve Birlik Haber-Sen TRT Temsilciliği ilan panosundan duyuruldu. TRT Genel Müdürlüğü içerisinde yer alan Birlik Haber-Sen TRT Temsilciliği’nde gerçekleşen seçim saat 09:00 da başlayarak 17:00’ a kadar oy verme işlemi devam etti. Bütün sendikalara örnek teşkil edecek şeffaflıkla yürütülen seçimlere üyeler, sabah saatlerinden itibaren yoğun bir ilgi göstererek sandığa adeta akın ettiler. 484 üyenin oy kullandığı, 215 delege adayının yarıştığı seçimde, 100 delege seçildi. Seçilen bu 100 delege TRT 12 No’lu Şubenin yeni yönetiminin oluşmasını sağlayacak.

Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetimi’nden Sandıklara Ziyaret

TRT Genel Müdürlüğü içerisinde yer alan Birlik Haber-Sen TRT Temsilciliği’nde yapılan seçimleri Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret ederek seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi konusunda ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, yapılan bu seçimin örnek teşkil ettiğini ve demokratik şartlarda gerçekleştiğini söylediler.