Kocaeli Şubemizin 3. Olağan Genel Kurul’u Gerçekleşti

08.07.2019 11:43

Kocaeli Şubemizin 3. Olağan Genel Kurul’u Gerçekleşti

Toplantıya Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Ahmet Karagöz, Muzaffer Boskurt ve Cüneyt Özban, İstanbul Şube Başkanları Halil İbrahim Derim, Cengiz Şişman, Fatih Üce, Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur, Kocaeli Şube Başkanı Tacettin Mazlum, Yalova İl Başkanı Ahmet Esen, Bilecik İl Başkanı Ebubekir Tüzer, Sakarya İl Başkanı Arif Alpaslan, Düzce İl Başkanı Hasan Boz, Bolu İl Başkanı Aykan Akça, Şube Delegeleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Kongrede konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, genel kurul seçimlerinin başta Memur-Sen’e, Birlik Haber-Sen’e ve 11 Nolu Kocaeli Şubesine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye’nin umut yolculuğu ile Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen’in yolculuğunun aynı rotada ilerlediğini vurgulayan Genel Başkan Ömer Budak; “Daha özgür ve müreffeh, daha güçlü ve büyük Türkiye hedefine doğru atılan her adımda Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak çok büyük katkılarımız var. Milleti yok sayan vesayete karşı millet iradesinin tecellisi için gayret ettik, elimizi değil gövdemizi taşın altına soktuk. Bir yandan yeni ufuklara ulaşmak, diğer yandan Türkiye’de milletin kazanımlarını korumak için, tek yürek, tek bilek seferberlik ve teyakkuz halinde olduk. Millete, ümmete hizmet yolunda yürüyüşümüze devam ediyoruz.” dedi.

Genel Başkan Ömer Budak; “Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen; sendikal alandaki prangaları kırarak, engelleri aşarak, Türkiye’de sendikal tarihin akışını, kamu görevlilerinin sendikacılığa bakışını değiştirdi. Sendikal vesayet kadar siyasal vesayetle de mücadele ettik. Yasakları, dayatmaları hedef alan, yasakçı zihniyete muhalifliği kuşanan; farklı, iddialı, güçlü bir sendikal duruşu esas aldık. Sendikal alanda kendimizle yarışıyor, çıtayı biz belirliyoruz. Bizler sendikacılığı sağcı, solcu, şucu bucu gibi sığ, bölücü ve ideolojik tavırlarla yapmıyoruz. Çünkü bizler bir medeniyet inşasına talibiz. Medeniyet inşasına talip olanlar olarak emek ve ekmek mücadelemizi her alana taşımak için çalışıyoruz. Şerefli sendikacılık anlayışını benimseyerek, tarihin en şerefli milletine layık olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak; “Birlik Haber-Sen olarak on binlerce, Memur-Sen olarak milyonu aşkın üyemizle bir partinin değil ümmetin, milletin, Türkiye’nin yanında duruyoruz. Bir partinin, bir gücün ve bir iradenin değil; “millete hizmet, hakka hizmet” fikrinin yanında yürüyoruz. Köhne ve karanlık geçmişi değil, aydınlık geleceği temsil edenleri yoldaş ediniyoruz. Bizlerin ümmet olarak derdi ve yegane amacı; hain FETÖ’ye saadet, PKK’ya memnuniyet, Suriyeli kardeşlerimize mağduriyet, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ihanet, Emperyalistlere cesaret, Mazlumlara mahrumiyet, Düşmanlarımıza galibiyet, Kazanımlarımıza mağlubiyet olmasın. Bunlar için çaba sarf ediyor ve alın teri döküyoruz.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Birlik Haber-Sen olarak kamu çalışanları için elde edilen kazanımlara değinen Ömer Budak; “Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolundaki kamu görevlilerinin mali, özlük ve sosyal haklarını koruyup geliştirecek çalışmalar yapmak için canla başla mücadele veriyor,  gerek toplu sözleşme masasında gerek KİK toplantılarında ter döküyoruz. Amacımıza ve hedefimize durmadan, yorulmadan yürüyoruz; Memur-Sen olarak 2018 ve 2019 yılını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşmede 45 maddesi genel, 213 maddesi hizmet kollarının olmak üzere toplam 258 maddede birleşen kazanımlar elde ettik. Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolu adına sürdürdüğümüz mücadelede Birlik Haber-Sen olarak, 17 yeni kazanıma imza atarak toplu sözleşmede önemli bir başarı sağladık. Bu sayı sadece bir rakam dizgisi değil, sendikal anlamda ulaşılmış en büyük zaferlerdendir. Bu maddelerin yanında Kurum İdari Kurulu Toplantılarında ve Genel Müdürlükler ile yapılan bireysel görüşmelerle elde edilen ve çalışanların yararına elde edilen daha onlarca kazanım var ki, burada saymakla bitmez.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’un başta Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen camiası olmak üzere kamu çalışanlarına hayırlar getirmesini dileyen Genel Başkan Budak, adaylara başarılar diledi. Delegasyona ve misafirlere teşekkürlerini ileten Budak, iyi niyet temennilerini ileterek kürsüden ayrıldı.

Selamlama konuşması yapan Birlik Haber-Sen 11 Nolu Kocaeli Şube Başkanı Tacettin Mazlum ise kongreye gerçekleşen katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçimin sunucunun hayırlı olmasını diledi. Kendisine gösterilen güvenden dolayı delegelere teşekkür eden Mazlum, “Bana gösterilen bu teveccühü boşa çıkarmayacağımdan emin olmanızı isterim. Sendikamız için gece gündüz çalışacağım.  Her geçen gün artan üye sayımızı, durmadan dinlemeden yolumuza devam ederek çalışmaya büyümeye devam edeceğiz. Erdemliler hareketi olan bu sendikada eğilmeden bükülmeden hak ne gerektiriyorsa o şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.