KADROLU OLAMAYAN SÖZLEŞMELİLERİN BEKLENTİSİ KARŞILANMALI

01.08.2015 20:31

KADROLU OLAMAYAN SÖZLEŞMELİLERİN BEKLENTİSİ KARŞILANMALI

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaret ederek, 632 Sayılı KHK ile kadroya geçişi mümkün olmayan sözleşmelilerin kadroya alınması sürecinin bir an önce tamamlanmasını istedi.

 

Memur-Sen Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf  Yazgan ve Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ile birlikte Bakan Çelik'i ziyaret eden Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen'e bağlı sendikalar tarafından konuyla ilgili hazırlanan talepleri içeren dosyayı da Bakan Çelik'e sundu.

 

Ziyarette konuşan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen'in 4. Olağan Genel Kurulu'nun açılış konuşmasında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik talebine, bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu cevap verildiğini hatırlattı.

 

632 sayılı KHK ile 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilenler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında 'sözleşmeli personel' statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerine isteğe bağlı olarak  “memur”(kadrolu) statüsüne geçiş imkanı sağlandığını belirten Ahmet Gündoğdu, 632 sayılı KHK’nin içeriğinde yer alması gerektiği halde geçiş imkanından yoksun bırakılan sözleşmeli personel statüsündeki kamu görevlilerinin sayısının da azımsanmayacak düzeyde olduğunu kaydetti.

 

Başta belediyeler, il özel idareleri, TRT, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda çalışan sözleşmeli spor uzmanları, antrenörler, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen sözleşmeliler,  olmak üzere 632 sayılı KHK ile sağlanan “kadrolu statüye geçiş” imkanından yararlandırılmayan personelin de bu haktan yararlanmasına dönük düzenleme yapılması talebini dile getiren Ahmet Gündoğdu, bu yönde en kısa zamanda bir çalışma yapılmasını beklediklerini söyledi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasında, sözleşmelilerin kadrolu olmasına yönelik çıkarılan 632 sayılı KHK'nın bütün sözleşmelileri kapsamadığını bildiklerini, buradan kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi için önerileri de dikkate alarak bir çalışma yapacaklarını söyledi.

 

399 Sayılı KHK eki II Sayılı Cetvele tabi unvanlarda görev yapan sözleşmeli personelin istekleriyle işçi kadrosunda çalışan üniversite mezunu mimar-mühendis gibi çalışanların istekleri halinde kamuda statülerine uygun kadroya geçme isteklerine yönelik taleplerin, değerlendirilmek ve üzerinde çalışmak üzere Devlet Personel Başkanlığı'na göndereceğini söyleyen Bakan Çelik, kendi amaçlarının da çalışma barışını sağlamak, kamuda verimliliği artıracak önlemler almak olduğunu ifade  etti.

 

Toplantıda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi GÜLCÜOĞLU, TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve daha önce sözleşmeli personeller için çıkarılan KHK’den yararlanamayan sözleşmeli personellerinde biran önce kadroya alınmasını istedi. Konuşmasında sözleşmeli personellerin sorunlarına değinen Şinasi Gülcüoğlu, kurumları sırtlayan sözleşmeli personellerin maalesef emeklerinin karşılığını alamadığını ve en kısa zamanda kadro verilmesi gerektiğini ifade etti.  

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR