Gündoğdu: Mehmet Akif İnan’ın Emanetini Sonsuza Dek Koruyacağız

01.08.2015 20:31

Gündoğdu: Mehmet Akif İnan’ın Emanetini Sonsuza Dek Koruyacağız

Kudüs şairi olarak anılan, Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Şair Mehmet Akif İnan, vefatının 14. yılında memleketi Şanlıurfa'da anıldı. Gündoğdu, Mehmet Akif İnan'ın davasına sahip çıktıklarını ve emanetini sonsuza dek koruyacaklarını söyledi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan için Şanlıurfa Belediye Konferans ve Nikah Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada,  İnan'ın ülke ve insanlık için önemli bir değer olduğunu söyledi.

 

Mehmet Akif İnan'ın davasına sahip çıktıklarını ve emanetini sonsuza dek koruyacaklarını  vurgulayan Gündoğdu, "Bir insanın fikirleri ölmemişse o insan ölmüş sayılmaz, ölümsüzdür. Akif abinin bize bırakmış olduğu fikirlerden yola çıkarak Genç Memur Sen'i kurduk. Türkiye'yi yeniden dönüştürme ve medeniyet tasavvuruyla buluşturma projesi olarak. Genç Memur Sen'e Akif İnan misyonu yüklüyoruz" dedi.

 

Son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gündoğdu, şunları kaydetti:

"17 aralık küresel bir operasyon, iki alt başlıklı; biri yolsuzluk iddiası, diğeri paralel devlet iddiası. İktidarın yolsuzlukla ilgili "3 Y" sloganını bilmeyen yoktur. Yolsuzlukla mücadele, yoksullukla mücadele ve yasaklarla mücadele.  Buradan iktidara ve sayın Başbakan'a çağrıda bulunuyorum buna 4'üncüyü ekleyelim 'yağcılıkla mücadele' olsun. Yargı'da, emniyette ve  MİT'te  şu anda küresel operasyonun piyonu olanların büyük çoğunluğu takla atarak belli yere gelmiş insanlardır.  Bizim asıl söyleyeceğimiz rüşveti alan da veren de mulendur hüküm açık. Bunlar bir iddiadır,  iddianın üzerine gidilsin. Paralel devlet yapılanması varsa onun da üzerine gidilsin."

 

urfa-2

 

Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan ise ağabeyisinin şiirlerini okuyarak hatırılarını anlattı.

Konuşmalarının ardından Şanlıurfa Belediyesince düzenlenen "Mehmet Akif İnan Ulusal Şiir Yarışması"nda dereceye girenlere  plaketle verildi.

 

Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez,  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş,  Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İnan'ın ailesi ve davetliler katıldı.