Genel Başkan Budak, Erzurum İl Divan Toplantısına Katıldı

08.05.2023 09:30

Genel Başkan Budak, Erzurum İl Divan Toplantısına Katıldı

Memur-Sen Erzurum İl Temsilciliği tarafından düzenlenen programa Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak’ın yanı sıra Birlik Haber-Sen Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcısı Evren Akpınar, Memur-Sen İl Temsilcimiz Mustafa Karataş, Ak Parti Milletvekili Adayı Muhammet Gökberk Kocaaliler, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Palandöken İlçe Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yumuk, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetimleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen’in Türkiye tarihinde yeri ve öneminin altını çizen Genel Başkan Ömer Budak, her geçen gün daha da büyüyen bir sivil toplum örgütü olarak emin adımlarla yürüdükleri aktardı. Budak; “Bugün bir milyon 100 bin üye sayısına doğru yürüyen ve küresel bir emek hareketine dönüşen Memur-Sen, bundan 31 yıl önce adanmış bir avuç yüreğin gördüğü rüyadır. Memur-Sen, ideolojik sendikacılığa karşı müzakereye, mücadeleye dayalı sendikal hareketin adıdır. Mücadelemiz emeğin değerini bulması, alın terinin karşılığını alması içindir. Toplu sözleşmenin mimarı olarak, son bir yıl hariç 802 kazanımı kitaplaştırdık ve tarihe kayıt düştük. Kamu görevlilerinin en temel sorunlarını çözdük, kalan diğer sorunları çözmek için ter döküyoruz.”

Yaklaşmakta olan seçim sürecine değinen Genel Başkanı Ömer Budak; “ Memur-Sen olarak bütün seçim süreçlerinde tutumumuz hep millet iradesinden, ülkenin menfaatinden, özgürlüklerden, adaletten, demokrasiden yana oldu. Tevazua gerek yok! Memur-Sen olarak Türkiye’nin demokratikleşmesinde çok büyük payımız var. Biz, vesayete karşı emek ve hürriyet birbirinden ayrılmaz dedik, emek kadar hürriyeti de savunduk. Bugünlere zor sınavlardan geçerek geldik.  Bedeller ödedik.  Şimdi kazanımlara sahip çıkma, özgürlükleri koruma zamanıdır.” dedi.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı; “Bizler Memur-Sen’iz. Bugüne kadar tarihi sorumluluğumuzun gereğini yaptık, değerlerimizden ilkelerimizden taviz vermedik, ekmek mücadelemizi hürriyet mücadelemizden ayırmadık, dolayısıyla bizim duruşumuz, istikametimiz belli. Biz bu istikamette yürüyerek; istiklalimiz ve istikbalimiz için, siyasetin ve ekonominin istikrarı için ter akıtanların yanında, milletle beraber yol alanlara, dünya mazlumları için yorulanların safında duracağız. Mücadelesini verdiğimiz, her bir kazanımı korumakta kararlıyız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Programda açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Mustafa Karataş, her yıl düzenli olarak üye sayılarını arttırdıklarını ve Erzurum Memur-Sen olarak sendikal anlamda kendi rekorlarını kırdıklarını vurguladı. Memur-Sen’in örgütsel yapılanması ile Erzurum için önemli bir değer olduğunu ifade eden Karataş, Mehmet Akif İnan’ın mirasını geleceğe taşımaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Kendilerine bağlı sendikaların Şube Başkanlarını ve Yönetimlerini tebrik eden Mustafa Karataş, istikrarlı mücadelelerine 15 Mayıs’a kadar aralıksız devam edeceklerinin altını çizdi.    

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR