Genel Başkan Vekili Çivi “Basın İş Kanunu 2. Çalıştayı”na Katıldı

01.08.2015 20:31

Genel Başkan Vekili Çivi “Basın İş Kanunu 2. Çalıştayı”na Katıldı

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Erzurum'da düzenlenen, Basın İş Kanunu Çalıştayı'na Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi katıldı.

Palandöken Kayak Merkezi'nde bir Otel'de düzenlenen ve 3 gün süren Çalıştay’da öncelikli olarak konuşulan konuların yazıya dökülmesi gerektiği vurgulanarak şu konular üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

Basın iş kanunu ve özel kanun düzenlemesi konusunda, etkin bir denetim mekanizmasının işletilmesi, buna ilişkin gerekli değişikliklerin yapılması, gazetecilerin haklarının korunması, mali zorluklarının giderilmesi, işçi ve işveren arasındaki dengelerin gözetilmesi, bu toplantıların bir ayağını da işverenle yapmak gerektiğini ve işveren görüşü alınmadan hazırlanacak bir kanunun eksik olacağı konusunda kanaate varıldı.

Çivi: Genel Yetkili Sendika Sarı Basın Kartları Komisyonuna Katılmalı

Toplantıda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi, basın ile ilgili kurulacak komisyonlarda “Basın yayın ve iletişim hizmet kolundaki” genel yetkili sendikanın da olması gerektiğini belirterek, Genel Yetkili Sendika olarak Birlik Haber-Sen’in “Sarı Basın Kartı Komisyonunda” yer alması gerektiğini söyledi.

Kamuya ait basın kurumlarında çalışanların Genel Yetkili Sendika olarak Birlik Haber-Sen’e binlerce sorunla geldiğini anımsatan Çivi, “Biz sendika olarak sorunların tespiti ve çözümü konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in,  kuruluş felsefesi insan odaklı, sendikal bir harekettir. Bizler, kaynağı ve davası hizmet olan  sivil toplum örgütüyüz. Bu nedenle biz “önce insan” diyoruz. Bunun içinde gazetecilerimizin insanca yaşayabilecekleri ekonomik ve sosyal alanların oluşturulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ve haber alma hürriyetine hizmet ettikleri kadar eleştirerek ve farklı görüşlerin oluşmasına katkıda bulunarak da demokrasi kültürünün gelişmesinde bir kamu görevi icra eden basın sektöründe hizmet veren Basın mensuplarının çalışma hayatında ortaya çıkan problemlerinin çözülmesi gerektiği kanaatinde olduğunu belirten Genel Başkan Vekili Çivi, “Sektörde görülen en büyük sıkıntılar, mevzuat yetersizliği, gazetecilik mesleğini icra eden insanların düşük ücretlerle çalıştırılmaları, toplu işten çıkarılmaları, uzun süre stajyer olarak ücretsiz çalıştırılmaları, sözleşmesiz ve kayıt dışı çalıştırılmaları, ve iş hukukundan doğan haklarının güvence altına alınmaması. Bunlar bu sektörün en büyük sıkıntıları bu konular çözüme kavuşursa bu sektörde hem verim artacak hem de mesleğin kalitesinin artacağını düşünüyorum. Bunun için bu çalıştayda bu konular üzerinde durulmalı ve çözümler üretilmelidir. Biz sendikalar olarak da ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Alemdar’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Basın iş kanunu çalıştayı sonrası Birlik Haber-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi,  TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü görevine atanan Ayça Alemdar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  

Alemdar’ı makamında ziyaret eden Çivi, Ayça Alemdar’a yeni görevinde başarılar diledi. Daha sonra Çivi, TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü’nde çalışanlarla biraya gelerek talep ve beklentileri üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR