BUDAK: YENİ TÜRKİYE HAYALİ İÇİN İSTİKRARIN DESTEKÇİSİYİZ

24.10.2015 16:14

BUDAK: YENİ TÜRKİYE HAYALİ İÇİN İSTİKRARIN DESTEKÇİSİYİZ

Ülkeyi geçmişte yaşadığı karanlık günlere götürmek isteyenlere bu milletin artık izin vermeyeceğini vurgulayan Budak, "Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Memur-Sen ailesi olarak da biz buna asla izin vermeyeceğiz. İstikrar için, geleceğe aydınlıkla bakabilmek için bugün çalıştığımızdan daha çok çalışarak ülkemizi hak ettiği günlere, refaha kavuşturmak için gereken çabayı göstereceğiz. Maddi ve manevi kazanımlarımızı korumak ve ülke olarak kalkınmamızı sürdürmek için, yeni Türkiye hayali için istikrara varız ve sonuna kadar destekçisiyiz" dedi.

Sağduyu çağrısı yapan Ömer Budak, Terörün hedefinin tüm insanlık olduğunu belirterek şunları söyledi: “Taşeron örgütlerle, kardeşliğimiz hedef alınıyor. Birlik olup oyunu bozacağız. Tüm sivil toplum örgütlerine de çağrımız; teröre karşı insani ve vicdani dik duruş sergilemeleridir. Memur-Sen olarak; milletimizi, siyasi partileri, siyasi liderleri, sivil toplum örgütlerini, sermaye ve medya kuruluşlarını, basireti hâkim kılmaya, ferasetli davranmaya, akl-ı selim ve ortak akılla birlikte düşünmeye davet ediyoruz. İnanıyorum ki ortak akıl ve sağduyulu davranarak, terörü ülkemizden atacağız ve asırlardır üzerimizde oynanan kirli oyunları, asırlardan beri süren kardeşliğimiz ile bozacağız.” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Budak, Memur-Sen'in özel üyelerinin haklarını ve menfaatlerini savunmak ve ülkenin derdine derman olabilmek için kurulan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını anlattı.

Budak, "Memur-Sen büyük ve yeni Türkiye'nin sözcüsü, kamu görevlilerinin ve mazlumların savunucusudur.” Diyerek, Memur-Sen'in kazanımlarıyla Toplu Sözleşme'ye damgasını vurduğunu, Kamu görevlileri için tarihi bir başarı elde ettiklerini söyledi. "Kimilerinin hayalini bile göremediği kazanımlarla başarımızı taçlandırdık, genel toplu sözleşme de alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde kazanılan 170 olmak üzere toplam 213 kazanım üreterek tarihe not düştük. Bu toplu sözleşme sendikacılık tarihinin en iyi toplu sözleşmelerinden birisidir. Elde ettiğimiz kazanımların 23'ü Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolumuzdaki memurlarımız içindir Çalışanlarımızı mutlu eden bir sözleşme imzalamış olduk." şeklinde konuştu.

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, ise “İstikrar sürsün, Türkiye   büyüsün derdindeyken içeriden ve dışarıdan şer odakları bizi durdurmaya, bölmeye ve engellemeye çalışıyor” dedi.

Memur-Sen olarak emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün ve barışın mücadelesini verdiklerini söyleyen Esen, Milletin değerlerini savunanların, hukukunu koruyanların yanında yer aldıklarını belirtti.

Memur-Sen’in sadece kamu görevlilerinin değil, bütün mazlumların sesi olduğunu ifade eden Esen, İlke ve doğrulardan taviz vermeden yollarında yürüdüklerini belirterek şunları söyledi: “Hep başardık, yine başaracağız. Hiç kırmadık, yine kırmayacağız. Herkes için kazandık, herkesin gönlünü de kazanacağız. Büyük Türkiye, adil bir dünya ideali ve hedefiyle çıktığımız bu yolda hiçbir zaman bölücü ve ayrıştırıcı olmadık. Her zaman birleştirici olduk. Ülkemizin birliği için hiçbir sorumluluktan kaçınmadık. Etnik, mezhepçi, bölgesel ve ideolojik  sendikacılık yerine hizmet sendikacılığı yaptık.”

Türkiye’nin en ücra köşesinde bile örgütlü olduklarını dile getiren Esen, dünyanın her yerine insanlık taşıdıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Memur-Sen olarak tarihi başarılara imza attık. Temmuz ayında resmi gazetede yayınlanan üye sayılarına göre 836 bin üye ile liderliğimizi ve zirvedeki yerimizi koruduk. Tarihi bir toplu sözleşmeye imza attık ve 213 kazanımla bugüne kadarki en çok kazanımın elde edildiği bir toplu sözleşme imzaladık. En son toplu sözleşme ile vicdanların sesi olduk.  28 Şubat döneminde namaza gidenlerin fişlendiği, cumaya gidenlerin engellendiği bir dönemden, bugün sala sesi ile birlikte herkes rahat bir şekilde cumaya gidebilecek ve huşu içerisinde namazını kılabilecektir. Bu ve buna benzer başarıların altında ne var diye sorduğunuzda, cevabımız istikrar olacaktır. Siyasi iktidarın olmadığı bir ortamda huzur da olmaz, ekonomik kalkınmada olmaz." dedi.