YENİ YILDA PTT A.Ş. PERSONELİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ

29.12.2015 15:20

YENİ YILDA PTT A.Ş. PERSONELİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ

PTT A.Ş.’de maalesef 657/1, 399/2, İHS, taşeron işçi ve işçi kadrolarında personel çalıştırılmaktadır. Çalışan bu personellerin aynı işi yapmalarına rağmen almış oldukları ücret ve özlük hakları maalesef birbirinden farklı ve adaletsiz bir şekilde dağılmaktadır.

Bunlardan 657/1, 399/2, taşeron işçilerin gelirleri (yıllık ücret artışı, asgari ücret, özlük hakları vb.) sendikalarla devlet arasında yapılan toplu sözleşmelerle belirlenirken; İHS’lilerin yıllık ücret artışları ve ek ücret artışları PTT A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir.

Bu doğrultuda 657/1, 399/2 kadrolarında çalışan personelin yıllık ücret artışlarını Genel Yetkili Sendika olarak yapmış olduğumuz 3. Dönem Toplu Sözleşmesi’nde; kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2016 yılında Ocakta %6, Temmuzda %5 olmak üzere toplam %11,3; 2017 yılında Ocakta %3, Temmuzda %4 olmak üzere %7,12 oranında zam ve enflasyon farkı şeklinde yapılmasını sağladık.

Bunlar elde ettiğimiz kazanımlar olmakla birlikte;

1-) Ücret gruplarının 5 gruptan 3’e inmesi (Bu düzenleme yapıldıktan sonra PTT A.Ş.’de 399/2 sayılı cetvele göre çalışan TÜM KADROLARA uzun zamandır yapılmasana istediğimiz SKALA düzenlemesi yapılabilecektir. Bu da ücretlerde gözle görülür bir artış oluşturacaktır)

2-) Posta dağıtıcılarına yıpranma hakkı verilmesi

3-) Yıllık izinlerin bir sonraki yıla devri

4-) Cuma günleri öğle izinlerinin 2 saate çıkarılması

gibi konularda çalışmalar Devlet Personel Başkanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde sürdürülmektedir.

Bahsi geçen konuları kazanıma dönüştürmemizin vakti yakındır. Şimdiden tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun.

Taşeronlarla ilgili çalışmalarımız PTT A.Ş. bünyesinde istediğimiz şekilde devam etmekte olup, hükümet tarafından çıkarılacak yasa beklenmektedir.

PTT A.Ş.’de İHS’li olarak çalışan ve diğer personellerle aynı işi yapan fakat gerek özlük hakları gerekse gelir düzeyi olarak diğerlerinden çok daha düşük seviyede olan personellerin mağduriyetlerinin giderilmesi, özlük haklarının artırılması ve iş güvencelerinin daha sağlamlaştırılması için 2015 yılı 2. Dönem PTT A.Ş. ile yapılan KİK toplantısında birçok talebimiz olmuştu. KİK toplantısından bu yana gerek sahada yaptığımız çalışmalar gerekse PTT A.Ş.’de örgütlü bulunan İHS derneklerinden gelen öneri ve talepler doğrultusunda geçtiğimiz haftalar içerisinde PTT A.Ş.’den yeni taleplerimiz olmuştur. Bu taleplerimizi yazımızın ekinde net olarak görebilirsiniz.

Bu taleplerimizin yanı sıra özellikle İHS’li personelin iş güvencesini sınırlayan 101.Maddenin yürürlükten kaldırılması ve benzeri birçok problemin giderilmesi için PTT A.Ş. nezdinde gerekli çalışmaların yapıldığını ve Genel Yetkili Sendika olarak konuyu yakından takip ettiğimizi bilmenizi isteriz. Bu doğrultuda şartlar ne olursa olsun, Birlik Haber-Sen olarak dün olduğu gibi bundan sonra da mağdurun ve mazlumun yanında olacağımızın garantisini veriyoruz. İnandığımız değerler doğrultusunda halkımıza hizmeti kendimize her zaman ana vazife olarak görecek ve onurlu duruşumuzu kazanımlarla taçlandırarak mazlumun yükselen sesi olmaya devam edeceğiz. Çalışanımızın alın terini kazanıma, sıkıntıların huzura dönüştürmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kazanımlarımızın tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

İHS’LİLER İLE İLGİLİ PTT A.Ş.’DEN TALEPLERİMİZ