BUDAK, TRT PERSONELİ İLE İLGİLİ KONULARI GENEL MÜDÜR GÖKA İLE GÖRÜŞTÜ

01.09.2015 18:14

BUDAK, TRT PERSONELİ İLE İLGİLİ KONULARI GENEL MÜDÜR GÖKA İLE GÖRÜŞTÜ

TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı makamında ziyaret eden Genel Başkan Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Özban ve TRT 12 No’lu Şube Başkanı Tarık Sami Demirci, genel yetkili sendika Birlik Haber-Sen olarak TRT çalışanlarının sosyal, ekonomik ve özlük hakları ile ilgili konuları TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile görüştüler.

Ziyarette Basın Yayın ve İletişim Hizmet kolunda Genel Yetkili Sendika olduklarına vurgu yapan Genel Başkan Budak, Birlik Haber-Sen olarak, TRT’de yaşanan sıkıntıların çalışanlar tarafından kendilerine iletildiğini ifade ederek, çözümü konusunda TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile istişare ettiklerini belirtti.

TRT’de şehit yakınlarının kadro probleminin çözümü konusunu gündeme getiren Budak, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan Basın Kartı ile ilgi yönetmeliğe değinerek şunları söyledi. “Basın Kartı Yönetmeliğinin değişmesi için genel yetkili sendika olarak uzun süre mücadele verdik. Mücadelemiz sonunda meyvesini verdi. Basın Kartında önemli değişiklikler oldu. Fakat yapılan değişiklikler tam anlamıyla istediğimiz şekilde olmadı. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikte bazı eksiklikler bulunuyor. Bu eksikliklerin giderilmesi için Sayın TRT Genel Müdürümüz ile istişare yaptık. İnşallah TRT’de basın kartı alması gereken herkesin basın kartı almasını sağlayacağız. Ayrıca Sayın Müdürümüz Şenol Göka, ile bize gelen TRT personelinin bazı sıkıntılarını istişare ettik. Sağolsun Sayın Genel Müdürümüz çözümü konusunda atılması gereken adımları atacağını söyledi. Kendisine teşekkür ederiz. Biz Birlik Haber-Sen olarak, hizmet kolumuzdaki kamu görevlilerinin sosyal, ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi için her zaman çalışanların yanında olacağız.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TRT Genel Müdürü Şenol Göka, ise bu güne kadar Birlik Haber-Sen ile önemli işleri başardıklarını belirterek, Basın Kartı uygulaması, şehit yakınlarının kadroya geçirilmesi ve TRT personelinin sıkıntılarının giderilmesi konusunda Birlik Haber-Sen ile istişare halinde olduklarını ve çözümü konusunda atılması gereken adımları atacaklarını belirtti.