BUDAK: ORTAK AKIL VE SAĞDUYUMUZLA TERÖRÜ ÜLKEMİZDEN ATACAĞIZ

11.10.2015 13:38

BUDAK: ORTAK AKIL VE SAĞDUYUMUZLA TERÖRÜ ÜLKEMİZDEN ATACAĞIZ

Terörün her türlüsünü ve terör olaylarını kınayan Genel Başkan Budak, “Türkiye ne zaman değerlerini kuşanıp ayağa kalksa, eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlar karşımıza engeller çıkarıyor. Engel çıkaranlar bazen darbecilerin bazen de taşeron örgütlerinin verdiği maskeleri giyerek kazanımlarımızı hedef alıyor, birliğimizi bozup “İstikrarımızı” sarsmak için ittifak halinde saldırıyorlar. Biz  emeğin, ekmeğin, hakkın, milli iradenin, demokrasinin ve barışın mücadelesi verirken kirli ittifak kaos peşinde koşuyor.  Sivil toplum örgütleri olarak bizlerin en önemli vazifesi dış mihraklar ve yerli işbirlikçilerine karşı daima tetikte olup milletin yanında yer almaktır” diye konuştu.

“Ortak akıl ve sağduyu ile hareket etmeliyiz” diyen Ömer Budak, Terörün hedefinin tüm insanlık olduğunu belirterek şunları söyledi: “Taşeron örgütlerle, kardeşliğimiz hedef alınıyor. Birlik olup oyunu bozacağız. Tüm sivil toplum örgütlerine de çağrımız; teröre karşı insani ve vicdani dik duruş sergilemeleridir. Memur-Sen olarak; milletimizi, siyasi partileri, siyasi liderleri, sivil toplum örgütlerini, sermaye ve medya kuruluşlarını, basireti hâkim kılmaya, ferasetli davranmaya, akl-ı selim ve ortak akılla birlikte düşünmeye davet ediyoruz. İnanıyorum ki ortak akıl ve sağduyulu davranarak, terörü ülkemizden atacağız ve asırlardan beri süren kardeşliğimizi pekiştireceğiz” şeklinde konuştu.

SAĞDUYULU OLUP TUZAKLARI BOZACAĞIZ

Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Budak, “Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemize, milletimize ve birliğimize yönelen canice saldırıları kınıyor, geleceğini kan ve rant üzerine kurmuş terör örgütlerini lanetliyoruz. Terör azmaya, ekonomik dengeler bozulmaya, toplumsal barış zedelenmeye başladı. Darbe girişimleriyle amaçlarına ulaşamayanlar bu sefer terör kartını devreye soktular. İçeriden ve dışarıdan lojistik destek alan başta PKK olmak üzere terör örgütleri ülkemizin istikrarını bozmak için yoğun saldırılarda bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

ESEN: İSTİKRARIMIZI VE BİRLİĞİMİZİ HEDEF ALIYORLAR

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, ise “İstikrar sürsün, Türkiye   büyüsün derdindeyken içeriden ve dışarıdan şer odakları bizi durdurmaya, bölmeye ve engellemeye çalışıyor” dedi.

Memur-Sen olarak emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün ve barışın mücadelesini verdiklerini söyleyen Esen, Milletin değerlerini savunanların, hukukunu koruyanların yanında yer aldıklarını belirtti.

Memur-Sen’in sadece kamu görevlilerinin değil, bütün mazlumların sesi olduğunu ifade eden Esen, İlke ve doğrulardan taviz vermeden yollarında yürüdüklerini belirterek şunları söyledi: “Hep başardık, yine başaracağız. Hiç kırmadık, yine kırmayacağız. Herkes için kazandık, herkesin gönlünü de kazanacağız. Büyük Türkiye, adil bir dünya ideali ve hedefiyle çıktığımız bu yolda hiçbir zaman bölücü ve ayrıştırıcı olmadık. Her zaman birleştirici olduk. Ülkemizin birliği için hiçbir sorumluluktan kaçınmadık. Etnik, mezhepçi, bölgesel ve ideolojik  sendikacılık yerine hizmet sendikacılığı yaptık.”

Türkiye’nin en ücra köşesinde bile örgütlü olduklarını dile getiren Esen, dünyanın her yerine insanlık taşıdıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: “İçeriden ve dışarıdan kaostan beslenen her türlü yapının karşısında durduk. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için her zaman inisiyatif aldık. Cesurun bakışı, korkağın kılıcından da yalanından da hilesinden de kumpasından da daha keskindir. Nerede o 17 Aralık darbe sürecinde karşımıza çıkanlar, nerede yardım tırlarımıza tuzak kuranlar, güvenlik görevlilerimize pusu kuranlar nerede? Korkak bunlar. Korkak olmasalar pusu kurmazlar, şantaja ve fitneye sarılmazlardı. Biz buradayız, 1 Kasım’da burada olacağız, hem irademize hem de sandığımıza sahip çıkacağız.”

Toplantıda, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ile AK Parti Kırklareli milletvekili adayları Selahattin Minsolmaz ve Turhan Altıntel de birer konuşma yaptı.