Budak: Mısır’da Katillerin Verdiği Hukuksuz Kararlarını Tanımıyoruz

01.08.2015 20:31

Budak: Mısır’da Katillerin Verdiği Hukuksuz Kararlarını Tanımıyoruz

 Birlik Haberleşme ve iletişim Çalışanları Sendikası (Birlik haber-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Ömer Budak, “Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyoruz” dedi.

Memur-Sen Erzurum Temsilciliğinin Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlediği Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam kararının protesto eyleminde konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Budak, "Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor,  silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Memur-Senve Birlik Haber-Sen olarak deklare ediyoruz. Mursi dâhil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi' nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır" diye konuştu.

"İdam Kararları Mısır’daki Vahşetin Tescilidir”

Ömer Budak, "İdam kararları Mısır’daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir" dedi.

Haklı olanları cezaların susturamayacağını belirten Budak, gerçekleri darbecilerin örtemeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Kazanacağız… Zalimlere karşı iyiler kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler onuruna sahip çıkanları diz çöktüremeyecek. Mısır’a Ortadoğu’ya özgürlük direnişle gelecek."

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, ise “Bu karar adil değildir, bu karar zalimcedir, bu karar hukuksuzdur. Bu karar uluslararası kamuoyunun ve insanlık vicdanının reddettiği bir karardır. Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını esas alan STK’lar olarak darbeci mahkemenin hukuk dışı, faşist ve zalimce kararını tanımıyor, kararı ve bu kararı verenleri kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

“İnsanlık Ve Vicdanlar Affetmeyecek”

Dünyanın neresinde olursa olsun zulme, alçakla saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını anlatan Duman, “Mursi’ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzeri az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Mursi’nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Muhammed Mursi’yi darbe karşıtlarının nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatmazken, Batı bu zulme ortak oluyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından eyleme katılanlar, Rabina işareti ve “Müslüman zulme boyun eğmez", "Katil Sisi, seninleyiz Mursi", "Erzurum'dan İhvan'a direnişe bin selam" ve "İslam ümmeti kabul etmez zilleti" sloganları ile idam kararına tepki gösterdi.

 

 

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR