BUDAK ''ENSAR VE MUHACİR KARDEŞLİĞİNE DESTEK'' FOTOĞRAF SERGİSİNİ GEZDİ

10.12.2015 13:32

BUDAK ''ENSAR VE MUHACİR KARDEŞLİĞİNE DESTEK'' FOTOĞRAF SERGİSİNİ GEZDİ

Genç Memur-Sen tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Ankara Resim ve Heykel Müzesi Fahri Korutürk Salonu’nda yapılan ve ensar-muhacir kardeşliğini anlatan ''Mülteci'' temalı fotoğraf sergisine Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Boskurt, Birlik Haber-Sen PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü Ankara 17 No'lu Şube Başkanı Evren Akpınar ve yönetiminin yanı sıra, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Habibe Öçal, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Ankara Resim Heykel Müzesi Fahri Korutürk Salonu'nda yapılan fotoğraf sergisi açılış konuşmasını Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan yaptı. Beyhan, "Savaşın yarattığı tahribatlar yüzünden yüz binlerce kadın dul, yüz binlerce çocuk yetim, yüz binlercesi aç, milyonlarca insan ise evlerinden barklarından ayrılmış durumda. İnsanlık yine sınıfta kaldı, Batı üç maymunu oynayarak zulme ortak oldu. Biz herkes için adalet, herkes için özgürlük ve herkes için adil bir dünya istiyoruz." şeklinde konuştu. Ardından konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ise "Bugün bu fotoğraf sergisinde ensar-muhacir kardeşliğine tanıklık ediyoruz. Gençlerimizin açtığı bu fotoğraf sergisi umuda açılan kapı olsun, çocuklar ağlamasın." dedi.

Daha sonra Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Habibe Öçal ile birlikte sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.

Anı defterine yazı yazan Ömer Budak, insan haklarının bu denli yok sayıldığı günümüzde böyle bir organizasyonla farkındalık oluşturmak isteyen Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan'a ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergi 2 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.