Birlik Haber-Sen’in Bir Talebi Daha Uygulamaya Kondu

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen’in Bir Talebi Daha Uygulamaya Kondu

 Birlik Haber-Sen’in Bir Talebi Daha Uygulanmaya Kondu

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası’nın (Birlik Haber-Sen) Kurum İdari Kurulu’nda gündeme getirdiği, “dağıtım cihet normlarının yeniden düzenlenmesi” konusu PTT Genel Müdürlüğünce ele alınarak düzenleme yapılmasına karar verildi.

Genel Yetkili Sendika olarak, Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda ki tüm sıkıntıları her platformlarda gündeme getiren Birlik Haber-Sen’in, 26.04.2014 tarihinde yapılan 2014 yılı birinci Kurum İdari Kurulu’nda ve 22.11.2014 tarihinde yapılan 2014 yılı ikinci Kurum İdari Kurulu’nda gündeme getirdiği son olarak da yeni göreve atanan PTT Genel Müdürü Harun Maden’e rapor olarak sunduğu  “Dağıtım cihet normlarının yeniden düzenlenmesi” konusu Genel Müdürlük tarafından bütün Başmüdürlere gönderilerek çalışma yapılması istendi.

Birlik Haber-Sen’in talebi üzerine hazırlanan çalışma, Posta ve Kargo Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Soran ve Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş imzalı olarak bütün PTT başmüdürlüklere gönderildi. Gönderilen yazıda şunlara yer veriliyor:

“Dağıtım hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların en aza indirilmesi, gerek müşteri memnuniyetinin sağlanması ve gerekse de kargo-kurye gönderilerine ait öngörülen teslim sürelerinde sapmalara neden olunmaması ve dağıtım hizmetlerinde aksaklıklar yaşanmamasını teminen Başmüdürlüğünüze bağlı dağıtım yapan Merkezlerinde cihet çalışması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bu nedenle,

Yeni El terminallerinin Mayıs ayında faaliyete geçeceği, Kurye ile kayıtlı-kayıtsız gönderilerin birleştirilerek dağıtılması, CİS (cihet iyileştirme sistemi) verilerinden de faydalanılması ve adres veri tabanının güncellenmesi durumları da göz önüne alınarak sahada yeniden cihet çalışması yapılacak olup, Başmüdürlüğünüzce ihtiyaç duyulacak ve inceleme yapılması istenilen merkez adları ile inceleme sürelerinin belirlenerek Genel Müdürlüğe teklifte bulunulması,

İnceleme yapılacak merkezlerden hangilerinin Başmüdürlüğünüz imkanları ile yapılacağı, hangilerinin de Kontrolör marifetiyle yapılması gerektiğinin Ek: 1 tabloya işlenerek bildirilmesi,

Gerekmektedir.”

Bütün bu bilgiler doğrultusunda sendikanızın sizler için çalışmaya devam ettiğini bilmenizi ister çalışmalarınızda başarılar dileriz.

PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünün yazısı, Genel Müdür Sayın Harun Maden’e sunduğumuz rapor ve KİK toplantılarına taşıdığımız taleplerimiz üst taraftaki ek bölümündedir:

 

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR