BTK Çalışanlarına Yönelik Haklar KİK Toplantısında Görüşüldü

01.08.2015 20:31

BTK Çalışanlarına Yönelik Haklar KİK Toplantısında Görüşüldü

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası’nın (Birlik Haber-Sen) Genel Yetkili Sendika olarak katıldığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile gerçekleşen 2014 yılı birinci dönem Kurum İdari Kurulu toplantısında çalışanlara yönelik haklar görüşüldü.

Toplantı, 4688 sayılı “Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu”nun “Kurum İdari Kurulları” başlıklı 22. maddesi gereğince oluşturulan Kurum İdari Kurulu’nun (KİK) Haberleşme işkolunda Birlik Haber-Sen ile BTK yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

BTK yapılan toplantıya Birlik Haber-Sen adına toplantıya Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkanvekili Mehmet Cemal Çivi, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, Birlik Haber-Sen BTK Şube Temsilcisi Şemsettin Süer, Mustafa Gülmez, Yusuf Özcan Candemir katılırken BTK adına ise BTK Kurul 2. Başkanı Musa Şahin, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı H. Kamil Kocapınar ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Gazali Çiçek katıldı.

Kurul 2. Başkanı Musa Şahin’in başkanlığını yaptığı toplantıda, aşağıda yer alan madde ve ayrıntıları görüşüldü.

 

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU

2014 YILI BİRİNCİ DÖNEM KURUM İDARE KURULU TOPLANTI GÜNDEMİ

06/05/2014

 

TALEP 1- : İdari ve Teknik Uzmanlık sınavlarındaki 3 yıllık zaman kaybının telafi edilebilmesi için yeniden düzenleme yapılması ve sınav hakkı tanınması suretiyle mağduriyetin giderilmesi yönünde  Kurum tarafından ilk hazırlanacak  Kanun çalışmasına ilave edilmek üzere İdari ve Teknik Uzmanlığa geçiş için aşağıdaki metnin Kanun maddesi olarak eklenmesi.

 

·        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda görev yapan personelden;

 

a-     Fakülte veya dört yıllık yüksek okul mezunu olan,

b-    Son üç yıllık süre içerisinde disiplin cezası almamış olanların,

c-     Kurum tarafından yapılacak olan sınavlarda başarılı olanların öğrenim alanına göre teknik veya idari uzman kadrolarına atanmaları.

 

TALEP 2-: 26 Aralık 2011 tarihli ve 28154 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve o günden bu zamana kadar  yapılmayan  Görevde Yükselme Sınavının bir an önce yapılması ve sınavı kazananların  unvanlarına göre tamamının atamasının yapılması.

(Örnek : Memur, Şef, Uzman, Müdür, Teknisyen ,Tekniker, Bilgisayar İşletmeni ve Şoför unvanlarında  açılacak olan Görevde Yükselme Sınavındaki barajı geçen herkesin atanması)

TALEP 3-: 666 sayılı KHK ile düzenlenen mali mevzuat gereği Kurumumuzda15/01/2012 tarihinden itibaren çalışmaya başlayan personel ile bu tarihten önce göreve başlayan personel arasında ciddi maaş farkının giderilmesi yönünde Kurumsal bazda çalışmaların yapılması.

TALEP 4-: İdari ve Teknik Uzmanlıktan Bilişim Uzmanlığına geçiş için Meslek Personeli Yönetmeliğinin ilgili maddesinin yeniden düzenlenerek Bilişim Uzmanlığına geçişin önünün açılması için aşağıdaki maddenin Meslek Personeli Yönetmeliğine ilave edilmesi.

Teknik ve idari uzmanlıktan bilişim uzmanlığına atama

MADDE 37  (1) Kurumda teknik uzman ve idari uzman kadrolarına atananlar; bu kadrolarda en az beş yıl çalışmış olmaları, son üç yılda olumlu sicil almış ve uyarma ve kınama cezaları hariç, disiplin cezası almamış olmaları, 2813 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen öğrenim alanlarında yüksek lisans veya doktora yapmaları, yüksek lisans veya doktora tez konularının Kurumun görev alanıyla ilgili olduğunun Kurul tarafından tespit edilmesi ve KPDS'den 70 ve üzeri puan almaları halinde bilişim uzmanı kadrolarına atanabilirler. Bu şekilde atanacakların sayısı Kurumun bilişim uzmanı ihtiyacı çerçevesinde giriş sınavı dönemlerinde Kurul tarafından belirlenir ve Kurum personeline duyurulur.

(2) Birinci fıkrada yer alan şartları sağlayanların belirlenen sayıdan fazla olması halinde atamada teknik uzman ve idari uzman kadrolarındaki hizmet süresi daha çok olana, hizmet süresinin eşit olması halinde yabancı dil puanı yüksek olana öncelik verilir.

TALEP 5-: Kurumda verilmekte olan kafeterya hizmetlerinde uygulanan fiyatlarda kar amacı güdülmeden fiyatlarda indirim yapılması (Örnek : Yemek, çay, meşrubat v.s)

TALEP 6-: Kurum merkezinde çıkarılan günlük yemek hizmetlerinden Ankara Bölge Müdürlüğü ve Hacettepe yerleşkesinde bulunan birimlerde çalışan personelin de faydalandırılması yönünde çalışma yapılması.

TALEP 7-: 6518 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Torba Kanun) kapsamında engelli ve engelli eşlerine tayin kolaylığının sağlanması yönünde çalışma yapılması.

TALEP 8-: Telsiz Genel Müdürlüğü bünyesinde Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Şube Müdürü, Baş Müfettiş ve Müfettiş unvanlarında görev yapanlardan 15/8/2000 tarihinde Kurum kadrolarına atananların öğrenim alanlarına göre İdari ve Teknik Uzmanlığa atanmaları sınavsız ve tezsiz olarak yapılmıştır. Böylelikle emeklilik yönünden gösterge ve makam tazminatları Başbakanlık Uzmanına eşitlenmiştir. Halen 3 İdari Bölge Müdür Yardımcısı, 5 Teknik Bölge Müdür Yardımcısı ve 4 Müstakil Müdür olmak üzere 12 Müdür kadrosunda bulunan personelin mağduriyetinin giderilmesi yönünde çalışma yapılması.

Ayrıca Kurumda çalışan İdari ve Teknik Uzmanların 10 yıl bu unvanda çalıştıktan sonra tahsis edilecek İdari ve Teknik Başuzmanlığı’na atanmalarının sağlanması.

TALEP 9-: Kurum personelinin servis araçlarıyla işe geliş gidişlerinin sağlanması işinin; Kurum merkez, Beytepe binası ve Ankara Bölge Hizmet binaları için ayrı ayrı olacak şekilde taşınmasının sağlanması olarak şekillendirilmesi ve bu sürecin hızlandırılması.

 

BİRLİK HABER-SEN

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR