Birlik Haber-Sen’den, PTT A.Ş. Genel Müdürü Maden’e Ziyaret

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen’den, PTT A.Ş. Genel Müdürü Maden’e Ziyaret

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, PTT A.Ş. Genel Müdürü Harun Maden’i ziyaret ettiler.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak ve Mevlüt Burgaç PTT A.Ş. Genel Müdürü Harun Maden’i ve Genel Müdür Yardımcısı Özay Atbaş'ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Maden’in, makamında gerçekleşen ziyarette, İdari Hizmet Sözleşmeli personelin performans sistemi, kuruma personel alımı, dağıtıcıların memuriyete geçirilmesi, müdürlük sınavlarının açıklanması, veznedarların ve başdağıtıcıların isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili teknik detaylar, 4.sınıf merkezlerin şubeye dönüştürülmesi, vekalet edilen kadrolara, vekalet eden kişilerin atanması gibi konular başta olmak üzere Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme öncesinde görüş alışverişinde bulundular.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Kurum idare Kurulu toplantısında görüşülen maddelerinde yayınlanmasının talep edildiği görüşmede, idari hizmet sözleşmeli personel ile ilgili pilot bölge uygulamasının Temmuz ayı içerisinde biteceği ve bundan sonra performans sisteminin uygulanmaya başlanacağı belirtildi. Personel alımıyla ilgili olarak ise Temmuz ayının ikinci yarısında ilana çıkılacağı ifade edilerek, 4 yıllık üniversite mezunu kurumda 5 yıl hizmeti olan dağıtıcıların memurluğa atanması konusunda görüşülerek üzerinde çalışma yapılacağı kaydedildi. Veznedarların maaşlarının artırılması veya unvanlarının muhasebeci olarak değiştirilmesi, başdağıtıcıların unvanlarının dağıtım şefi olarak değiştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı vurgulandı.

Müdürlük sınavlarının en kısa zamanda açılacağı belirtilen toplantıda 4.sınıf merkez müdürlüklerinin kapatılarak şubeye çevrilmesi hususunda çalışmaların başlatıldığı vurgulanarak çalışmalarında son aşamaya geldiği söylendi. Ayrıca toplantıda vekalet edilen kadrolara, vekalet edenlerin asaleten atanması konusunda fikir birliğine varıldığı ifade edildi. Liyakat ehli kişilerin hizmet sürelerine bakılmaksızın bir üst kadroya atanması hususunda mevcut yönetmeliğin değiştirilmesi içinde zamana bırakılması konusunda anlaşıldığı belirtildi.

Birlik Haber-Sen’in bu taleplerine sıcak bakan PTT A.Ş. Genel Müdürü Harun Maden ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu konuların çözüme kavuşması konusunda Birlik Haber-Sen yönetimi ile uyum içinde çalışacaklarını düşündüğünü belirtti. Maden, kurumdaki problemlerin çözümü noktasında bundan sonraki süreçte de Birlik Haber-Sen ile el ele verip çalışanların isteklerini karşılanması noktasında birlikte hareket edeceklerini söyledi.

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR