BİRLİK HABER-SEN’DEN AKADEMİSYENLERE KARŞIT BİLDİRİ

18.01.2016 13:20

BİRLİK HABER-SEN’DEN AKADEMİSYENLERE KARŞIT BİLDİRİ

Yerli Düşünce Derneği öncülüğünde ve Birlik Haber-Sen’in de içerisinde bulunduğu yaklaşık 60 dernek ve vakıf, barış için akademisyenler inisiyatifinin bildirisine karşılık ‘Bizi bölemeyeceksiniz’ adlı bildiri yayımladı.

İçkale Otel’de düzenlenen, Genel Başkanımız Ömer Budak ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun da katıldığı toplantıda, 63. Hükümetin Kültür ve Turizm Bakanı ve Yerli Düşünce Kültür Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu bir bildiri okudu:

"Türkiye’yi uluslararası arenada zayıf düşürmek amacıyla yürütülen küresel bir projenin görevli veya gönüllü piyonluğunu yapan sözde akademisyenlerin imzasıyla yapılan bildiri eylemi, terörün akademi dünyamızdaki kirli yüzünü yansıtması açısından oldukça manidar ve ibret verici bir durumdur" diyen Topçu, akademisyenlerin bildirisinde bölücü terör örgütüyle ilgili tek kelimelik bir eleştirinin bulunmadığını söyledi. Topçu, “Bu bildiriyi imzalayanların kime ve neye hizmet ettiği açıkça ortadadır. Kandil veya İmralı bir bildiri yazsaydı ancak böyle bir metin çıkardı diye düşünüyoruz. Küresel senaryolarla kurgulanan bu ihanet sahnelerini, ısmarlama filmleri biz senelerdir izliyoruz. Artık yeter! Bu kirli oyunlara, algı operasyonlarına yenilmeyeceğiz.” diye konuştu.

Topçu, şöyle devam etti: "Terörle topyekûn mücadele edilmelidir. Dağdaki, köydeki, şehirdeki, Meclis’teki, kamudakileri derken kampüslerdekileri de göz ardı etmemek gerekir. Devlet yılanların inine girmiştir. Millet de devletinin arkasındadır. Yılanların başı ezilinceye kadar bu şanlı mücadele sürmelidir. Bölge insanı terörün cenderesinden kurtarılıncaya kadar bu haklı mücadele devam etmelidir. Bizim anayasamız ve kanunlarımız düşünce ve ifade hürriyetini garanti altına almıştır fakat terörü ve teröristi yüceltmeyi de yasaklamıştır. Söz konusu ihanet bildirisinde imzası olanlara karşı kanunlarımızın gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Savcılarımıza buradan suç duyurusunda bulunuyoruz."

BİLDİRİYE DESTEK VEREN STK'LAR

AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ise bildiriye destek veren sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili bilgi verdi. Destek veren STK'lar şöyle:

"Birlik Haber-sen, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği, Türk Hukuk Enstitüsü, Memur Dernekleri Federasyonu (Memur-Der), Diyanet Mensupları Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Vakfı, Türkiye Gaziler Vakfı, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı, Kırşehirliler Birliği Derneği, Ankara Hukuk Fakültesi Mezunları Derneği, Tarımsal Kalkınma Vakfı, Abhazya Kültür Derneği, Yerli Düşünce Derneği, Nevşehir Dernekler Federasyonu, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Tüm Kamu Der, Uluslararası Kültür, Dil ve Edebiyat Derneği, TRT Radyo Televizyon Personeli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı, TRT Personel Yardımlaşma Sandığı, TRT Yaygın Öğretim Kurumları Gençlik ve Spor Kulübü, Bağkur Personeli Yardımlaşma Vakfı, Tüm Diyanet-Sen, Tarım Orman Sen, Türk Dünyası Öğrenci Derneği, Kubbe Der, Ahmet Yesevi Kültür Derneği, Uluslararası Sanatçı ve Edebiyatçılar Derneği, Toplumsal Eğitim Akademisi, Sağlık Bir-Der, İş Dünyası ve Çalışanlar Dayanışma Derneği, Avrasya Kültür Araştırmaları Derneği, Bağımsız Eğitim - Sen, Cuma Ağacı Derneği, Türkiye İletişimciler Derneği, GİMAT Derneği, TRT Vakfı, Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği, Ankara İli Beypazarı İlçesi Üreğil Köyü Yardımlaşma Derneği, Ayaşlılar Derneği, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, Ankara Demiryolu İş Sendikası, Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı , Genç Memurlar, Ordu Genç Girişimciler Derneği, Ordu Genç Girişimciler Derneği, Kırımlılar Fikir ve Kültür Derneği, Ankara Ünyeliler Derneği, Kumru İlçesi ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği, Akbaş İlçesi ve Çevre Köyleri Dayanışma Derneği, Akkuşlular Derneği, Aybastılılar Derneği, Çorumlular Yenimahalle Derneği, Askon Ankara, Selçuklu Vakfi , Emekli Bir Sen."