BİRLİK HABER-SEN YENİDEN GENEL YETKİLİ SENDİKA: TEŞEKKÜRLER BİRLİK HABER-SEN SEVDALILARI

31.05.2016 18:56

BİRLİK HABER-SEN YENİDEN GENEL YETKİLİ SENDİKA: TEŞEKKÜRLER BİRLİK HABER-SEN SEVDALILARI

Geçen yıl 14 bin 576 olan üye sayımız bu sene bin 400 artırarak 15 bin 976’ya ulaştı. Aynı hizmet kolunda faaliyet gösteren sendikalar sırasıyla geçen yıla oranla -%11.1 ve -%10.2 üye kaybedip küçülmeye devam ederken Birlik Haber-Sen, Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu çalışanlarının haklı teveccühü ile en yakın rakibi arasındaki farkı %20 oranında açmıştır. Birlik Haber-Sen, geçen yılki üye sayısına göre de yaklaşık %10 oranında büyümeyi başarmıştır. Sendikamıza gönül verenlere canı gönülden teşekkürlerimizi sunarız.

Kamu görevlilerinin haklı tercihi ve teşkilatlarımızın özverili çalışmalarıyla Birlik Haber-Sen, tüm ayak oyunlarına, engellemelere ve toplu sözleşmede elde ettiği kazanımları hayata geçirilmemesi için ayak direyen yöneticilere rağmen üye sayısını arttırmayı başarmıştır. Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda 2012 yılında aldığımız "Genel Yetkili Sendika" unvanını, bu yıl da hizmet kolundaki tüm kurumlarda yeniden elde ederek, 2016 yılında da  perçinledi.

İnsana hizmeti en büyük değer sayan Birlik Haber-Sen’in hak temelli mücadelesi her zaman ve zeminde teşkilatımızın desteği ile tereddütsüz ve etkin şekilde sürmektedir. Emeğimiz, ekmeğimiz, istikrarımız, huzurumuz, adalet temelinde büyüyüp güçlenen Türkiye idealimizle ve hizmet sendikacılığı farkımızla, mücadele azmimizi, bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları, gerçekleştirdiğimiz dönüşümleri, karşımıza dağlar da dikilse yarınlara taşımaya kararlıyız.

Özelde kamu çalışanlarının hakkını aramanın yanı sıra, genelde ülke ve dünya meselelerinde her zaman demokrasiden yana olan Birlik Haber-Sen, adaletin, eşitliğin savunucusu, insan hak ve özgürlüklerinden yana tavrıyla sendikal mücadelenin vazgeçilmez sivil toplum kuruluşlarından birisi olmuştur.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem kamu çalışanlarının haklarını savunmada hem de Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin korunmasında, demokrasisinin yeşertilmesinde, temel hak ve özgürlüklerin daha da genişletilmesi yolundaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, bize güvenen, destek olan, bütün Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu çalışanlarımıza, Birlik Haber-Sen’i 5. kez “Genel Yetkiye” taşıyan, üye sayımızın 15 bin 976’ya ulaşmasını sağlayan başta iş yeri temsilcilerimiz olmak üzere Genel Merkez, Şube ve İl yönetimlerimize, sendika çalışanlarımıza, Birlik Haber-Sen’in bugünlere taşınmasında emeği olan herkese sonsuz  teşekkürlerimizi sunuyoruz.