Birlik Haber-Sen İHS’li Personel İçin PTT Genel Müdürlüğüne Rapor Sundu

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen İHS’li Personel İçin PTT Genel Müdürlüğüne Rapor Sundu

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) PTT Genel Müdürlüğü’nde görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeli personelin durumuyla ilgili PTT Genel Müdürlüğüne bir rapor sundu.

Birlik Haber-Sen’in hazırladığı raporda ilk olarak şu bilgilere yer verilmekte: “PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünde 6475 sayılı yasa kapsamında “İdari Hizmet Sözleşmeli Personel” istihdam edilmeye başlanmıştır. Bu personeller ile PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında sözleşme imzalanmaktadır. Bu sözleşmenin “Ücret” başlıklı 7.maddesinin 3.fıkrasında “PTT ‘de fiilen çalıştığı günlerle orantılı olarak Yönetim Kurulunca belirlenecek miktarda ikramiye ile performans değerlendirme ve yönetim sistemi uyarınca aranan şartlar sağlanması durumunda performans ücreti ödenir ” denilmektedir.

21.11.2014 tarihinde imza altına alınarak yayımlanan 2014 yılı 2. dönem Kurum İdare Kurulu Toplantısı Gündemi'nin 33 maddesinde iHS’li personele performans ücreti ödenmesi uygulamasına 2015 yılı ilk çeyreği içinde geçilmesi kararlaştırılmıştır.

PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü İnsan Kaynaklan Dairesi Başkanlığı’nca oluşturulan Performans Değerlendirme Yönetim Sistemi Programı sendikamız uzmanlarınca incelenmiş olup, görülen eksiklikler ile çözüm odaklı önerilerimiz yazımız ekinde rapor halinde sunulmuştur.

Çalışma barışının sağlanması, çalışanların hak ettiği ücretin verilmesi, kurumun verimliğinin artması ve çalışanların kuruma karşı aidiyet duygularının güçlenmesi için önerilerimizin dikkate alınarak hayata geçirilmesi hususunda gereğinin sağlanmasını arz ederiz.”

Rapor ve Çözüm Önerileri Haberin Üst Tarafında Fotoğraflar Bölümündedir:

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR