Birlik Haber-Sen Genel Merkezi Yeniden Yola Devam Dedi

17.12.2022 09:30

Birlik Haber-Sen Genel Merkezi Yeniden Yola Devam Dedi

Sosyal medya platformları olan Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden yapılan canlı yayına ve toplantıya Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Evren Akpınar ve Recep Dağtekin, Ankara 1 Nolu PTT Genel Müdürlük Şube Başkanı Uğurhan Altın, Ankara 2 Nolu PTT Dağıtım Şube Başkanı Durak Madak, Ankara 3 Nolu PTT Merkez Şube Başkan Oya Cerşit, TRT Şube Başkanı Fatih Adem Gençbay, İletişim Şube Başkanı Mustafa Yalınız, RTÜK ve BTK Şube Başkanı Cemal Sonunur, Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Canlı yayında hizmet kolu çalışanları adına çalışmalarından bahseden Genel Başkan Ömer Budak, kazanımlarını maddeler halinde sıraladı. Başta Toplu Sözleşme süreçleri olmak üzere kamu görevlileri adına verdikleri mücadelelerden bahseden Genel Başkan Budak, kazanımlarını tek tek inceleyerek açıklamalarda bulundu.

Sözleşmelilerin kadroya alınması başta olmak üzere önemli konularda değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Budak, Birlik Haber-Sen olarak sürecin bitmediğinin altını çizdi. Yapmakta oldukları güncel projeler üzerine bilgilendirmelerde bulunan Genel Başkan Ömer Budak, gelecek hedeflerini açıkladı. Hizmet kolundaki sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, 3600 Ek Göstergede 1.dereceye düşen tüm personele ayrım yapılmaksızın verilmesi, Eşit işe eşit ücretlerin verilmesi, Hizmet kolu başta PTT A.Ş. ve TRT olmak üzere Görevde Yükselme ve Unvan ve Değişikliği sınavlarının açılması, Artan iş baskısı ve iş yoğunluğu azaltılması için personel alımlarının yapılması, Vergi dilimlerindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması başlıklarının ilerleyen yolda başlıca hedefleri olduğunu dile getiren Genel Başkan Budak, yeni dönemde verdikleri mücadelenin aralıksız süreceğinin altını çizdi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Birlik Haber-Sen 7. Olağan Genel Kurulu ile alakalı açıklamalar yapan Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri verdikleri karar neticesinde yola devam dediklerini söylediler ve adaylık açıklamalarını gerçekleştirdiler. Birlik Haber-Sen Genel Merkezi olarak genel kararlarını açıklayan Genel Başkan Ömer Budak yeniden yola devam kararı verdiklerini açıkladı. Yeni dönemde daha güçlü ve daha sağlam bir şekilde yola devam edeceklerinin altını çizen Genel Başkan Ömer Budak, yapılacak olan 7. Olağan Genel Kurul’un başta hizmet kolu çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanlarına hayırlar getirmesini diledi. Genel Başkan Ömer Budak, “Önceki dönemlerin aksine, bu Genel Kurulumuzda bütün Birlik Haber-Sen camiası daha güçlü ve daha kenetlenmiş olarak, sen ben ayrımı yapmadan, biz olarak Allah’ın izniyle devam edeceğiz.” dedi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR