Birlik Haber-Sen 7. Olağan Genel Kurulu Tamamlandı

08.03.2023 09:30

Birlik Haber-Sen 7. Olağan Genel Kurulu Tamamlandı

Ankara’da gerçekleştirilen 7. Olağan Genel Kurula, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Öztürk, Mehmet Emin Esen, Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Bayraktutar, Soner Can Tufanoğlu, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, komisyon başkanları, sendika genel başkanları, Birlik Haber-Sen Üst Kurul Delegeleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üye ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Birlik Haber-Sen 7. Olağan Genel Kurulu Divanın oluşturulmasıyla başladı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul başkanlığında oluşturulan divanda; Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Bayındır Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Şimşek, Memur-Sen Avukatı Ahmet Gönenç ve Hukuk Toplu Sözleşme Sorumlusu Raşit Eğin yer aldı. Divanın oluşmasının ardından Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, açılış konuşması yaptı.

Konuşmasına deprem nedeniyle ertelenen genel kurul için teşkilatın hassasiyeti dolayısıyla teşekkür ederek başlayan Genel Başkanı Ömer Budak, ülkede yaşanan deprem felaketi sebebiyle buruk bir Genel Kurul gerçekleştirdiklerini ve ilk andan itibaren deprem bölgesinde vatandaşların yardımına koştuğunu belirtti.

Birlik Haber-Sen olarak 12 yıldır yetkili sendika olmanın gururuyla üye sayısının 15 bine yaklaştığını belirten Budak, “Sendikacılığa değişim ruhunu, değişim heyecanını getiren siz değerli yol arkadaşlarımızla bir araya gelerek hüznümüzü ve heyecanımızı paylaşmamız, hep birlikte heyecan birikimini yenilemememiz, vizyon ve hedeflerimizi tazelememiz büyük önem taşıyor. Bu yol haritamızın rehberi, yol göstericisi teşkilatımızdır, üyelerimizdir, sizlersiniz” diye konuştu.

Teşkilat yapılanmasına ve hizmet kolu çalışanları için verilen özene değinen Genel Başkan Budak; “Birlik Haber-Sen olarak bu bilinçle örgütlülüğümüze önem veriyoruz. Çalışanlarımızın, emekçilerimizin sosyal hak ve hukuklarını korumak, kazanımlar üretmek, daha iyiyi elde etmek için örgütlü gücümüzü daha da artırmak için durmadan yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. Biz biliriz ki; “Güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar

Budak, Birlik Haber-Sen’in örgütlü gücü sayesinde hizmet koluna önemli kazanımlara imza attığını belirterek Covid pandemisi süreci başta olmak üzere elde edilen kazanımları hatırlattığı konuşmasını “Büyük ve güçlü ülkemizin yarınlarını birlikte inşa edeceğiz. Toplumumuzun huzur ve refahın büyümesinde aktif rol alacağız. Nifak tohumu ekmeye çalışanlara asla prim vermeyeceğiz. Milletimizin hiçbir ferdini ayırt etmeden hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diyerek sözlerini sürdürdü.

Depremde felaketinde vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Budak; “Yaşanan felaket bizleri ve ülkemizi derinden yaraladı. Rabbim bir daha bu millete böyle acılar göstermesin. Bizler Birlik Haber-Sen olarak her bir hizmet kolu çalışanımızın, kamu görevlimizin ve vatandaşımızın yarası sarılana, sıcak yuvalarına kavuşana kadar destek olmaya ve yanlarında durmaya devam edeceğiz.” diyerek konuşmasını noktaladı.

Genel Kurul’da konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, deprem felaketinin tüm gündemi derinden sarstığını ve değiştirdiğini belirterek Memur-Sen’in de depremin ilk anından itibaren görev aldığını ifade etti. Yalçın, Memur-Sen’in bu süreçte sahada aktif olarak yer aldığının altını çizerek “Ülke olarak zor bir süreç yaşıyoruz ama biz nice zorlukların üstesinden gelmiş bir millet olarak bunun üstesinden gelme noktasında hiçbir tereddüt yaşamıyoruz. Bu günleri de geride bırakacak, yaşadığımız acıları geride bırakacak, dayanışmayla etrafımıza ışık saçmaya devam edeceğiz. Çünkü biz güçlü bir milletiz ve güçlü bir ülkeyiz. Birbirine kayıtsız kalmayan bir kitleyiz. Biz kayıtsız kalmadığımız için dünyanın neresinde bir mağdur bir mazlum varsa, her seferinde onların gözyaşlarını silmek için el uzatan bir millet olduğumuz için bu depremde dünyanın her yerinden bizim için harekete geçildi” diye konuştu.

Bosna Hersek’teki sendikanın Türkiye için gönderdiği yardımı duygulanarak anlatan Yalçın, “Türkiye’yi güçlü tutan şey, Anadolu’daki bir teyzemizin ineği satıp parasını deprem bölgesine göndermesi milletimizin hasleti ve faziletidir. Türkiye’yi yalnız bırakmayan ise ülkemizin ve milletimizin şimdiye kadar dünyanın her tarafına uzattığı dost elidir. Bosna Hersek Türkiye’nin hamiyetini her zaman hissetmiş bir ülke. Orada bir konfederasyon tüm üyelerine bir çağrıda bulunarak Türkiye’ye yardım için yola çıkıyor. Üyelerinin aylıklarından, maaşlarından biriktirerek topladıkları 2 milyon lirayı Mehmet Akif İnan Vakfı aracılığıyla bölgeye ulaştırıldı. Bosna’dan gelen bu destek, Türkiye’nin sahip olduğu önemi, değeri gösteriyor” ifadelerini kullandı.