Antalya 14 No’lu Şube Seçimi Yapıldı

01.08.2015 20:31

Antalya 14 No’lu Şube Seçimi Yapıldı

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Antalya 14 No’lu Şube’nin 2. Olağan Kongresi gerçekleşti. Şube Başkanlığına Mustafa Erol seçildi.

Antalya Öğretmenevi’nde gerçekleşen seçime Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, Salih Yıldırgan, Abdurrahman Tanrıverdi, Memur-Sen’e bağlı sendikaların il Başkanları, yönetim kurumları ve Birlik Haber-Sen delegeleri katıldı.

Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Budak’ın divan başkanlığı yaptığı kongrede konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, seçimin başta Memur-Sen’e, Birlik Haber-Sen’e ve şubeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gürbüz İnaltekin, Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in, “Halka Hizmet Hakk’a Hizmet” parolasıyla insanı merkeze alarak, millete ve insanlığa “nasıl bir iyilik yapabilirim”  düşüncesiyle örgütlenmeye çalışan erdemliler hareketi olduğunu belirterek Birlik Haber-Sen ailesinin, kamu görevlilerini insan onurunun gerektirdiği mali, özlük ve sosyal haklara sahip kılmak, vesayet iklimine son vermek için bu güne kadar var güçleriyle mücadele ettiklerini söyledi.

Göreve geldiklerinde Birlik Haber-Sen’in hiçbir kurumda yetkisi bulunmadığını belirten İnaltekin, Birlik Haber-Sen’in üye sayısının çalışan sayısının 100’de biri olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “2011’in Şubat ayında göreve geldiğimizden kısa bir süre sonra Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde aldığımız ilk yetkiyle başlattığımız yeni sinerjiyi 2013 yılında Genel Yetkili Sendika olarak perçinleyip, 2014 yılında tekrar aldığımız genel yetkiyle de başarılarımızı taçlandırdık. Hizmet kolumuza bağlı kurumların hepsinde yetkili sendika olmayı sizlerin azimli ve gayretli çalışmaları neticesinde başardık. 5 bin 800’lerde olan üye sayımızı 15 binlere çıkararak en yakın rakibimize yaklaşık 7 bin civarında fark atmayı başardık. Bu sene azimli ve gayretli çalışmalarımız neticesinde Türk Haber-Sen’in geçen yıl 11 bin 250 olan üye sayısını bu sene 8 binlere gerilemesini sağladık. Birlik Haber-Sen olarak geçen yıl 13 bin olan üye sayımızı 15 bine çıkardık. Yani geçen yıla oranla üye sayımızı 2 bin artırmış olduk. Bu sayılardan bahsederken içeriğine de girmek gerekiyor. Çünkü geçtiğimiz dönemlerde PTT’nin Anonim Şirket olma sürecini yaşadık. PTT, anonim Şirketi olduktan sonra emekliliği dolanlara teşvik uyguladı ve bin 500’e yakın üyemiz emekliye ayrıldı. Bunun dışında ayrıca PTT keyfi uygulamayla yöneticiler, denetim personeli ve avukatların sendika üyesi olmasının da önü kapatıldı. Tabi biz bu gelişmelerin karşısında boş durmayarak, emekli olanların yerine yeni göreve başlayanların büyük çoğunluğunu üye yaptık. Yöneticiler, denetim personeli ve avukatların sendikalara üye olmasının önünü kapatan keyfi uygulamaya karşı Danıştay 10. Daire Başkanlığına dava açtık. Dava lehimize sonuçlandı. Bu görevdeki arkadaşlarımızda artık sendikalara üye olabilecekler. Yani özetleyecek olursak, PTT’de gidenlerin yerine iki katı üye yaparak geçen yıl yetkili olamadığımız illerin birçoğunda da yetkiyi almayı başardık. Hizmet kolumuzdaki TRT’de, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda ve RTÜK’te  genel yetkili sendika olmayı başardık. Arkadaşlar şunu açıkça belirtebiliriz ki sendikalı olanların % 80’i bizim üyemiz. Bu sene elhamdülillah büyük bir artış sağladık. İnşallah önümüzdeki yıllarda hep birlikte belirlediğimiz 20 bin üyeye ulaşacağız. Böylece hep birlikte elde ettiğimiz bu başarımızı, Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısralarıyla özetleye biliriz.”

“Toplu Sözleşme’nin En Kazançlı Sendikası Birlik Haber-Sen Olmuştur”

“Toplu Sözleşme’nin en kazançlı sendikası Birlik Haber-Sen olmuştur” diye konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, “Birlik Haber-Sen, ilk kez oturduğu Toplu Sözleşme masasında hizmet kolundaki kamu görevlilerinin yüzünü güldürmeyi başarmıştır. Memur-Sen tüm kamu görevlilerinin taban aylığa 175 TL ödenmesini sağlarken, Birlik Haber-Sen olarak da PTT’ de mobil çalışan dağıtıcılara tayın bedelinin 161 TL olarak ödenmesini, gişe de çalışan memurlara 50 TL, araç kullanan dağıtıcılara 50 TL, ödenmesini sağladık. PTT ile yaptığımız KİK görüşmelerinde ise toplu sözleşmede eksik kalan maddeleri gündeme getirerek hayata geçirilmesini sağladık. KİK görüşmelerinde ise PTT çalışanlarına servis, içme suyu ve yemekhanesi bulunmayan başmüdürlüklerde yemek verilmesini sağladık. Eksik ödenen tayin bedellerinin tamamını ödenmesin için Devlet Personel Başkanlığı ile yaptığımız yazışmalar sonucu tayin bedellerinin ramazan bayramından önce ödenmesini sağlarken, 1 Ocak’tan bu yana eksik ödenen tayin bedellerinin de peşin olarak eksiklerle beraber ödenmesini başardık. Çalışmalarımız bununla da kalmadı şimdi PTT’de çalışan arkadaşlarımıza performans ücretinin ve fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Cumartesi günü çalışmanın kaldırılması için girişimlerimiz devam etmektedir. Bunlar önemli kazanımlar fakat yeterli olmadığını biliyoruz. PTT çalışanlarımızın sosyal, ekonomik ve özlük haklarının daha da iyileştirilmesi adına çalışmalarımız devam etmektedir. Şunu da bilmenizi istedim ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” şeklinde konuştu.

Antalya 14 No’lu Şube Başkanı seçilen Mustafa Erol, kendisine gösterilen güvenden ötürü delegelere teşekkür ederek şunları söyledi: “Şubemizin 4. Olağan Kongresine gerçekleştirdik. Bu kongre başta sendikamıza, Memur-Sen’imize ve hizmet kolumuza hayırlı olur inşallah. Beni yeniden bu göreve layık gören bütün delege arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada adımıza yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, emekli olan Birlik Haber-Sen Antalya 14 No’lu eski Şube Başkanı Mehmet Ali Çoşkun’a plaket verdi. Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Budak’ta günün anlam ve önemine binaen Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Süleyman Gökçen’e plaket verdi.

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR