Birlik Haber-Sen, "100. Yılında Çanakkale Ruhu Ve Gençlik" Programına Katıldı

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen, "100. Yılında Çanakkale Ruhu Ve Gençlik" Programına Katıldı

Genç Memur-Sen tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "100. Yılında Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi, Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırgan ile Birlik Haber-Sen Ankara Şubeleri Başkanları, yönetimleri, üyeleri ve Antalya 14 Nolu Şube Başkanı Mustafa Erol katıldı.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Mehter Topluluğu tarafından yapılan gösterinin ardından şiir dinletisi gerçekleştirildi. Türkçe, Lazca, Arapça ve Kürtçe söylenen Çanakkale Türküsünün ardından konuşmalara geçildi.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen'in bugüne kadar başarılı sendikacılığıyla, ülkenin ekonomisine, demokrasisine, hak ve özgürlük mücadelesine verdiği destekle çok önemli görevler ifa ettiğini söyledi.

Memur-Sen'e tüm bu hizmetlerinden dolayı şükranlarını sunduğunu belirten Erdoğan, "Memur-Sen'in kurucusu şair ve mütefekkir değerli abimiz, güzel insan Akif İnan'ı da rahmetle yâd ediyorum. Kendisi bu tabloları görememiş olsa da Türkiye'nin zor günlerinde, 1995 yılında diktiği fidanın artık koca bir çınar olduğuna bizler bugün hep birlikte şahitlik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurulduğundan beri 28 Şubat döneminden başlayarak, Türkiye'nin tüm zor dönemlerinde demokrasi ve özgürlüklerden yana tavrıyla Memur-Sen'in diğerlerinden farklı bir konumda yer aldığını vurgulayan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Kadınlara, engellilere, gençlere yönelik özel komisyonlarıyla her kesime hitap eden Memur-Sen, milli iradenin yanında ortaya koyduğu kararlı ve samimi duruşuyla da ayrıca takdiri, şükranı hak ediyor. 2007'de cumhurbaşkanlığı seçimi krizinde, AK Parti'nin kapatılma davasında, yine Memur-Sen hakkaniyet mücadelesinin ve hakikat mücadelesinin en ön saflarındaydı. Yeni anayasa çalışmalarında, Çözüm Süreci'nde, 17-25 Aralık darbe teşebbüslerinde Memur-Sen yine mücadele safının en önündeydi. Eğitimde 4+4+4 projesinin hayata geçmesinde, kamuda görev yapan kadınlarımızın başörtü sorunlarının çözümünde sergilediği öncü rolle Memur-Sen hakkın, hakikatin, adaletin yanında olduğunu gösterdi. İmam hatip okullarının katsayı mücadelesinde Memur-Sen onların yanında yer aldığını gösterdi. İmam hatip okullarının, meslek liselerinin orta kısımlarının kapatılması olayında yine hakkın ve hakikatin yanında yer aldı."

Erdoğan, artık katsayının kalktığını, istenilen üniversiteye girildiğini, gençlerin, istiklalin ve istikbalin nesli olarak yetişeceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:  

"Memur-Sen, bu genç kadrosuyla sizler, ülkemizdeki 400 bin üyenizle Türkiye'nin en büyük sivil gençlik teşkilatı olarak gururumuzsunuz, ümidimizsiniz. Sizlerin bir farklılığı var. Sizleri, bu ülkede taşla, molotofla, maskeyle, ellerinde demir bilyelerle yakmakla, yıkmakla değil fikirle, ilimle, irfanla, kültürle, saygıyla, sevgiyle mücadele verilebileceğini gösteren gerçekten örnek bir gençlik olarak görüyorum.”

"Dünya Yaşananlara Sessiz"

Masum insanların, kadın, çocuk, yaşlı denmeden üzerlerine bombalar atıldığını belirten Erdoğan, ''İsrail, Gazze'de bu bombaları yağdırdı. O annesinin kucağında, plajda babasının kucağında atılan silahlara, bombalara yapacak hiçbir şeyi olmayan yavrunun nasıl sarıldığını anasına biliyoruz değil mi ve orada şehit oldu'' dedi.  

Dünyanın bütün bu yaşananlara sessiz olduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Uluslararası sularda Marmara gemimize nasıl saldırdıklarını gördük, değil mi?Bütün bu olaylar ortada. Kafalarına kurşun sıkılarak, palalarla doğranarak, askeri araçlarla üzerlerinden geçilerek insanlar katlediliyor. İşte ülkemizde, şimdi soruyorum Diyarbakır'da beş kat yükseklikte apartmandan atılarak üzerinden geçilen genç hakkında, acaba onlar adına sokaklarda bulunanlar, o gençler bunu nasıl izah edecekler? Kalkıp da işte dün İstanbul'da, Türkiye'nin değişik yerlerinde her tarafı kan gölüne çevirmek isteyenler acaba Yasin ile ilgili olan o tavırlarını neyle izah edecekler?''

''Bm'ye Güncelleme Gerekiyor''

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Esed, kendi halkından 350 bin kişiyi katlederken, bir ülkeyi, tarihi yok ederken onlar hala Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyindeki dengeleri gözetmenin çabası içindeler. İşte onun için diyorum ki, dünya beşten büyüktür'' diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyinin daimi üyelerinin bu konuda samimi olmaları halinde BM'nin reforme edilmesi gerektiğini artık kabul etmeleri gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: ''Artık biz Birinci Dünya Savaşı'nı yaşamıyoruz, o günün şartlarını yaşamıyoruz. İkinci Dünya Savaşı'nı yaşamıyoruz, o günün şartlarının da artık çok, çok dışındayız. Artık Birleşmiş Milletle'e bir güncelleme gerekiyor. Eğer samimiyseler, sadece Avrupa'nın, sadece Asya'nın, sadece Amerika'nın temsil edildiği bir BM Güvenlik Konseyi değil tüm dünyanın temsil edildiği bir BM Güvenlik Konseyi. Her dinin temsil edildiği bir BM Güvenlik Konseyi. Yok 'daimi üyeymiş', yok 'geçici üyeymiş' böyle bir mantık olmaz. Orada 15 ülke mi olur, 20 ülke mi olur, belirlenir, hepsi de daimi olur, dönerli olur, icabında 1 yıl veya 2 yıl süreyle görev yaparlar ve dünyada BM Güvenlik Konseyinde görev yapmayan hiçbir ülke kalmaz. Sürekli dönerli. Adalet budur.''

''Safahat, Yastık Altı Eseriniz Olsun''

Erdoğan, 100. yıl dönümüne ulaşılan Çanakkale Zaferi'ne bir de bu gözle bakmak, bugünün dünyasında olup bitenleri buna göre değerlendirmek gerektiğini söyledi.  

Bu önemli yıl dönümü vesilesiyle Çanakkale Savaşları'nın uzun uzun konuşulup yâd edileceğini belirten Erdoğan, bu savaşı, bu zaferi anlatmak için sözün kifayet etmediği yerde bu destanı en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'a kulak verilmesini istedi.

Günay Kaya: "Çanakkale Ruhunu Anlamalıyız"

"100. Yılında Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Programında konuşan Memur-Sen Başkanvekili Günay Kaya, "Bu gün milletimizin ve ümmetimizin en muazzam kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Savaşının zaferle sonuçlanmasını sağlayan ruhu, 100. yıl dönümünde tekrar tekrar okumak, anlamak, değerlendirmek ve anlatmak durumundayız" dedi.

Gündoğdu: “En Çılgın Projemiz Genç Memur-Sen”

“Türkiye'nin en çılgın projesi Çözüm Süreci ve Yeni Anayasa'dır, Memur-Sen'inin de en çılgın projesi Genç Memur-Sen'dir” diyen Gündoğdu, “Genç Memur-Sen'i, vesayeti deşifre etmek ve darbeleri sona erdirmek için, hürriyet ve ifade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak için kurduk.  Genç Memur-Sen'i kurarken iki dünyalı olmanızı çok önemsedik. Genç Memur-Sen'i,  inşa ve ihya etmek için, dünya mazlumlarının dertlerini sona erdirmek için, daha adil ve daha yaşanılabilir bir dünya için kurduk” ifadelerini kullandı.

Beyhan: "Mücadelemiz Yeni Bir Medeniyet İnşası"

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan  ise, "Genç Memur-Sen, Türkiye’nin marka Konfederasyonu Memur-Sen’in Gençlik teşkilatıdır. 2012 Aralık ayında kurulan Genç Memur-Sen, kısa sürede ülke genelinde 81 il de kamu kurumlarında, bütün üniversite ve liselerde teşkilatlanma sürecini tamamlamıştır. Kuruluşumuza ve teşkilatlanmamıza destek veren Memur-Sen ailesinin büyüklerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Genç Memur-Sen, ülkesini seven millete ve iradesine değer veren medeniyet değerlerimizin inşasını mesele edinen, daha büyük, daha güçlü, daha huzurlu, daha demokratik bir Türkiye hayali kuran, hayalden öte bunu aksiyona dönüştüren gençlerin ortak adresidir. Bu çerçevede kurulmuş sivil gençlik teşkilatlarına çatı olma iddiasına sahiptir" dedi.

 

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR