BEM-BİR-SEN 20. Yılını Kutladı

01.08.2015 20:31

BEM-BİR-SEN 20. Yılını Kutladı

Memur-Sen'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) 20. kuruluş yılını kutladı.

10.01.2014 tarihinde Büyük Anadolu Termal Hotel’de düzenlenen Bem Bir-Sen 20.Kuruluş Yıldönümü Gala yemeği ve İbrahim Keresteci Basın Töreni’ne Sendikamızı temsilen Birlik Haber-Sen Genel Başkanımız Gürbüz İNALTEKİN,Genel Başkan Yardımcımız Ömer BUDAK ve şube temsilcilerimiz katıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu gecede bir konuşma yaptı. Gündoğdu, Bem-Bir-Sen'in 20 yaşında dinamik ve genç bir sendika olmasının yanı sıra 70 bin üyesiyle her geçen yılda daha da büyüdüğünü belirtti.

 

Genel Başkan Gündoğdu, Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen'in 20. Kuruluş Yıldönümü ve İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Töreni'ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Gündoğdu, üyelerin ve kamu görevlilerinin haklarının korunması ve artırılması mücadelesinin yanı sıra dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların dertlerine derman olma mücadelesi verdiklerini belirterek şöyle konuştu, "Memur-Sen Konfederasyonumuza bağlı Bem-Bir-Sen'in 20. yılını kutlamak için buradayız. 70 bin üyesi ve 20 yaşında genç ve dinamik bir sendika olarak geleceğe yürüyen Bem-Bir-Sen, sadece üyelerinin değil tüm kamu görevlilerinin hakları için de çalışıyor. Nice 20 yıllar diliyorum. Biz birlikte büyük bir aileyiz. Hep birlikte özlük ve özgürlük mücadelesi vermeye devam ediyoruz. Bugün 20. yılında olan Memur-Sen, bağlı sendikalarıyla birlikte 50 yılda yapılabilecek nice büyük projelere ve hizmetlere imza atmıştır" dedi.

 

11012014-7

 

Genel Başkan Gündoğdu, 740 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük ve güçlü konfederasyonu Memur-Sen'in, 2013 yılında özgürlüğe 10 milyon imza kampanyası başta olmak üzere ülke demokrasisinin gelişmesi adına atılan bazı adımları dile getirdi. Gündoğdu, geçen yıl kamuda başörtüsü özgürlüğü için başlattığımız 10 milyon imza kampanyasına milletin rekor bir katılımla destek verdiğini anımsatarak şöyle konuştu; " Kampanyaya üyemiz olsun olmasın halkımız 12 milyon 300 bin gibi bir rekor ile özgürlüğe 'evet' dedi. Kamuda baş örtü özgürlüğüne imza kampanyasıyla girdik. 12 milyon 300 bin imzayı hükümete teslim eder etmez  fiili olarak sorunu çözdüğümüz sivil itaatsizlik eylemimizi başlattık. Daha sonra kadının eğitim, siyaset ve çalışma hakkı önündeki  engelleri hükümetin de sorunu hukuken çözmesiyle  bir engelden daha kurtulmuş olduk. Çözüm süreci kamuda başörtü özgürlüğü gibi yüzde yüz bir Memur-Sen projesi değildir. Devletin projesi idi, hükümetin projesiydi, milletin kardeşlik projesi idi. Memur-Sen burada üzerine düşeni yaptı. Ben 37 ile genel başkanlardan kalan bütün illere gittiğimizde  gördüğümüz tablo devletin ötekileri ile toplumun ötekilerinin beriki olma arzusuydu. Hükümetin son  demokrasi paketiyle öteki ilan edilenler de kendilerini bu ülkenin berikisi olarak görmeye başladı" dedi.

 

11012014-6

 

BÜYÜYEN TÜRKİYE'DEN RAHATSIZ OLAN İÇ VE DIŞ GÜÇLER VAR

Türkiye'nin son yıllardaki demokrasi yolculuğuyla ödemli kazanımlar elde etmesinin yanı sıra siyasi ve ekonomik istikrarın içte ve dışta bazı güçleri rahatsız ettiğini kaydeden Gündoğdu, "Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar ilk olarak Taksim Gezi Parkı olaylarını organize ettiler. Burada dik duran ve millete oynanan oyunu bozan hükümete şimdi yeni bir oyun oynanıyor. Bu oyunda iç ve dış güçlerin işbirliğini görüyoruz. Küresel bir senaryonun içine yerleştirilmiş yolsuzluk iddiası üzerinden ülke karıştırılmak isteniyor. Memur-Sen olarak hiç tereddüt etmeden yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidilmeli diyoruz. Medeniyet değerlerimizin hükmü açıktır rüşvet alanda verende suçludur. Yetimin malına göz diken varsa  sonuna kadar üzerine gidilmelidir. Ancak kimse uluslararası oyunu gizlemek için yolsuzluk iddialarını kendine perde yapmasın.  Rahmetli Adnan Menderes'ten rahatsız olanların gayesi neyse,  merhum Turgut Özal'dan, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'ndan, Necmettin Erbakan'dan rahatsız olanlar bugün yine ülkenin seçilmiş başbakanını üzerinden ülke istikrarını hedef alıyor. Yasama, yürütme yargı kuvvetler ayrılığı ilkesi  bugün yara almış gözüküyor. Devlet çatışmasına dönmüş gözüküyor. Bu tablo Türkiye'nin hakkettiği bir tablo olmadığı için hukukun üstünlüğüne yeniden geçmemiz lazım. Bugün Arakanlı, Suriyeli, Mısırlı, Gazzeli yetimin ve mazlumun ümidi olan ülkemizde hiç kimsenin darbecilerin, hayırcıların ekmeğine yağ sürmeye hakkı yoktur." dedi. Gündoğdu Bem-Bir-Sen'in 20. yılını kutlayarak sözlerini tamamladı.

 

 

 

11012014-2

 

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise sendika olarak önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. 70 bin üyesiyle Bem-Bir-Sen'in her geçen gün daha büyük kazanımlar elde etme yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından Bem-Bir-Sen'in merhum Genel Sekreteri İbrahim Keresteci adına düzenlenen yarışmada dereceye giren basın mensuplarına ödülleri verildi.

 

11012014-3

 

 

11012014-10

 

    

 

     

 

     

 


11012014-5

  11012014-8

 

11012014-9
 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR